Başkan Türüt'ten Mekke'nin Fethi Mesajı

Başkan Türüt'ten Mekke'nin Fethi Mesajı
AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, İslam Aleminin en önemli günlerinden olan Mekke'nin Fethinin yıl dönümü olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türüt, mesajında, "Alemlere Rahmet olan iki cihan güneşi ve Hatem-ül Enbiya efendimiz Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)  Mekke şehrinde dünyaya teşrif buyurmuştur. Çocukluk ve gençlik yıllarını geçirdiği kendine Muhammed'ül Emin isminin verildiği ve ilahi görevin gönderildiği mübarek şehir için Peygamber Efendimiz (S.A.V) , "Allah'ın yarattığı şeyler içinde en çok sevdiğim yer sensin. Eğer bu şehrin halkı beni zorla çıkarmasaydı, ben kendiliğimden çıkmazdım" diyerek, Mekke şehrine karşı olan bağlılığını ve hissettiği sevgiyi belirtmiştir. Yeryüzünün en şerefli,faziletli binası ve Müslümanların kıblesi  olan Kabe-i Muazzama da  bu kutsal şehirdedir. İslam dininin yayılması ve bu günlere gelmesinde çok önemli yer tutan Mekke'nin fethi, basit bir olay değildir. Bir damla kan dökülmeden gerçekleşen bu fethin tarihte örneği bulunmamaktadır. Bu yüzden  gelecek nesillere aktarılması gerekir. Aynı zamanda Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in hayatında da büyük bir öneme sahip olmasından dolayı bizler içinde çok fazla önem arz etmektedir" dedi.

Türüt " İslam ve insanlık tarihindeki bu önemli olayı hatırlatmak ve yaşatmak amacıyla Mekke'nin fethinin, memleketimiz ve bütün İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını diler, Rabbimizin bizleri kendisine kul Habibine ümmet olan ve şefaatine nail eylediği kullarından eylemesini niyaz ederim" dedi.