Başkan Yağışa Aldırmadı

Başkan Yağışa Aldırmadı
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, yine 19 Mayısta sağanak yağış uyarısına rağmen denizde yüzdü.

Başkan Bakırcı, beraberindeki İl Gençlik ve Spor Müdürü Ömer Yılmaz, Karadeniz Sualtı Sporları Kulübü Başkanı Burak Çakıroğlu ile Çiftekavak mevkisi sahilinden denize girerek bir süre yüzdü. Bakırcı, havanın soğuk ve yağışlı, denizin dalgalı olması nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı.

Yaklaşık 20 dakika yüzdükten sonra kıyıya çıkan Bakırcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye başkanı olduktan sonra her yıl 19 Mayıs tarihinde denize girdiğini söyledi.

halil-3.20100519163519..jpg

Geçen hafta sonu Ovit Kar Şenliğinde kayak yaptıklarını anlatan Bakırcı, ''Şimdi de hava yağışlı olmasına rağmen denizdeyiz. Karadeniz insanı denizle barışıktır. Çeşitli dönemlerde denize giriyoruz. Kasım ayında ise denize veda ediyoruz. Maksadımız deniz insanı olan Rizelileri eskiden olduğu gibi yeniden denizle buluşturmak'' diye konuştu.

asd.jpg

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün bölge için sağanak yağış uyarısı yaptığını belirten Bakırcı, ''Herhangi bir sıkıntı şu ana kadar yok. Yağmur yağmasına rağmen güvenli alanda yüzüyoruz. Deniz sıcaklığı 18 derece. İnsan sıcaklığının yarısı kadar olması yeterli. Denizdeyken yağmur pek etkilemiyor. Yağmura alışığız. Yağmurla birlikte yüzmek zor değil'' dedi.

halil-s.jpg

Bakırcı, sağlıklı yaşam için yüzmenin çok önemli bir spor olduğunu sözlerine ekledi.