Başkan Yıldız’dan Veda Yemeği

Başkan Yıldız’dan Veda Yemeği
Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız, belediye personeline veda yemeği verdi.

30 Mart yerel seçimleriyle beraber Rize Belediyesi’ne katılacak olduğundan belde özelliğini kaybedecek Gündoğdu’da Belediye Başkanı Süleyman Yıldız, belediye encümenleri ile belediye personeline veda yemeği verdi.

Rize Öğretmen Evi’nde düzenlenen veda yemeğine Başkan Yıldız’ın yanı sıra Başkanvekili Saffet Kopuz ve belediye personeli katıldı.

suleyman-yildizin-veda-yemegi-(7).20140320134722.jpg

Yemek sonrası Başkanvekili Saffet Kopuz’un açılış ve selamlama konuşmasını gerçekleştirdiği, belediye encümenleri ile personel temsilcileri ve Belediye Başkanı Süleyman Yıldız’ın konuşmalarının yapıldığı program düzenlendi. Başkan Yıldız’ın, tüm personelden helallik istediği program sonunda Yıldız tarafından personele hediye verildi. Encümen üyeleri tarafından ise Başkan Yıldız’a plaket takdim edildi.Başkan Yıldız, programı takip eden basın mensuplarını da unutmadı ve basın mensuplarına da  hediye verdi. Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

suleyman-yildizin-veda-yemegi-(76).jpg

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkanvekili Saffet Kopuz, Gündoğdu’nun son 5 yıl içinde önceki yıllarla kıyaslanamayacak şekilde hizmet ve yatırım aldığını kaydederek, 5 yıllık görev süreleri boyunca Gündoğdu’ya, Gündoğdulu’ya yakışır bir hizmet anlayışıyla görev yapmaya çalıştıklarını ve bunda da büyük ölçüde başarılı olduklarına inandıklarını söyledi.

Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız ise konuşmasında, 2009 seçimlerinde aday olduklarında 25 yıllık belediyecilik tecrübesiyle belediye başkanlığını yürütmeyi düşündüğünü, ancak, Gündoğdu’nun Rize’nin bir parçası olacak olmasından dolayı 5 yıl görevde kaldığını ifade ederek, “Gündoğdu belde olmasına rağmen Rize’nin en kalabalık 6. Büyük belediyesidir. 31 Mart’a kadar Rize’de birleşmeden önce 21 belediye mevcut. Gündoğdu nüfus olarak 7 ilçe ve 8 beldeden kalabalık bir belde olarak her gün gelişiyordu. Biz yarışa girerken gönlümüzde Gündoğdu’yu ilçe yapmak geçiyordu. Belediyecilik dönemimde Anavatan Partisi döneminde 1984’ten İtibaren belediyede çalışıyorum. Belediyede çalıştığım Anavatan Partisi döneminde İyidere, Derepazarı, Hemşin ve Güneysu’nun beldeden ilçeye dönüştürülmesi yönünde bir kararname hazırlanmıştı. Gündoğdu’nun ilçe yapılması yönünde belediye başkanımıza teklifte bulunulmuştu. Ancak dönemin Belediye Başkanı kardeşimiz Gündoğdu’nun ilçe olması yönünde aksi görüşte bulununca Gündoğdu o dönemde ilçe olamamıştı. Ben, o dönem başkanımıza Gündoğdu’nun ilçe olmasının sağlayacağı faydaları ve kazanacağı yatırımlarla Gündoğdu’nun şaha kalkacağını kendisine ilettiğimde başkanımız sonradan ikna oldu ancak evraklarımızı da göndermemize rağmen hükümet değişikliği olunca olmamıştı. 2009’da belediye başkanlığına aday olunca hedeflerim arasında Gündoğdu’yu ilçe yapmak vardı. Hatta muhalefetin o dönem “Bunlar kazanırsa Gündoğdu’yu Rize’ye bağlayacaklar” sözleri üzerine parti teşkilatı bana Gündoğdu’yu ilçe yapma sözü verdi ve bunu deklare etmemi istediler. Bende kapı kapı dolaşırken Gündoğdu’nun ilçe olacağını beyan ettim. Gündoğdu’da 2550 konut vardı. Biz parti gözetmeksizin 2500 konutu da gezdik. Hatta CHP Adayı Değerli Dostum Hüseyin Cahit’in evine giderek çiçek ve seçim beyannamemi annesine verdim. Bu çalışmanın ardından Gündoğdu,2004’te Ak Parti’nin adayının almış olduğu oyun yüzde 60 daha fazla oyu bize vererek bizi yüzde 47 ile belediye başkanlığına layık gördü. Gündoğdu’nun 7. Belediye başkanıyım. Gündoğdu’ya kim bir çivi çakmışsa hepsinden Allah razı olsun. Her gelen başkan, kendi ve hükümetin gücüne göre bir şeyler yapmıştır. 2010 yılında meydana gelen afet bizim planlarımızı bayağı bozdu. 14 vatandaşımızı kaybettik Havva Teyzemiz ise hala kayıp. Yapılan tüm çalışmalar sonucunda bu sıkıntılı süreci kısa sürede atlattık ama daha sonra Gündoğdu’nun Rize ile birleşme süreci önümüze çıktı. Benim Gündoğdu halkına verdiğim sözden geri adım atma şansım yoktu. Bundan dolayı siyasi hayatımı sona erdirecek olsa da bedeli ne olursa olsun halkıma verdiğim söz dolayısıyla sonuna kadar mücadele ettim ama olmadı. 31 Mart’tan sonra Gündoğdu, Rize’nin bir parçası olacak.” dedi.

suleyman-yildizin-veda-yemegi-(34).jpg

Yapılan yatırımlarla yapmayı düşündükleri yatırımlar hakkında da konuşan ve yapmış oldukları projelerin yeni dönemde Rize’de hayata geçirilmesi yönünde mücadele ettiklerini kaydeden Başkan Yıldız, “Dönemimizde Veliköy yolunun karayolları ağına alınması için Sayın Başbakanımıza konuyu 4 kez görüştüm. Veliköy yolunu bizim belediye imkanlarıyla yapmamız mümkün değildi. Sayın Başbakanımız bana “Süleyman kaç defa söyleyeceksin bunu bana” dediğinde bende “Sayın Başbakanımız karayolları genel müdürümüz burada siz talimat verirseniz bu yol karayolları ağına alınır yoksa kalır” dedim. Sayın Başbakanımız da Cahit Beye dönerek “Cahit, Veliköy yolunu karayolları ağına al” dedi. Ve Veliköy yolu karayolları ağına alındı. Biz Başbakanımızın karşısında susan, konuşamayan, derdini anlatamayan bir başkan olsaydık bugün Veliköy yolu yapılmıyor olur ve sıkıntımız büyük olurdu. Veliköy yolu 20 milyon TL.’si kamulaştırma, 25 milyon TL’si yatırım bedeli olmak üzere 45 milyon TL.’lik bir projedir. Hatta yatırım bedelinin daha yukarılara da çıkması söz konusuydu. Bizim dönemimizde ayrıca birçok ilçe ve belde belediyesinde olmayan araç parkı Gündoğdu’ya kazandırılmıştır. Nüfus olarak Gündoğdu’dan 10-15 kat daha büyük olan Rize Merkez Belediyesinde bile 95 araç varken bizim 15 aracımız oldu. Bunlar hep Gündoğdu’nun kazanımlarıydı.” şeklinde konuştu.

suleyman-yildizin-veda-yemegi-(27).jpg

Yıldız, TOKİ’yi Rize’ye getiren ilk belediye olduklarına vurgu yaparak, “Ayrıca Rize’de TOKi konuşulmazken biz yaptığımız projelerle dönemin TOKİ Başkanı Sayın Erdoğan Bayraktar’a ziyarette bulunup projemizin onaylanmasını ve Gündoğdu’nun TOKi konutlarına kavuşmasını sağladık.” ifadelerini kullanırken yapılan diğer yatırımlarla ilgili ise şöyle konuştu: Gündoğdu’da 22 bin 500 metre yol ağı bulunuyor. Tüm mahallelerin yol ağı 22 bin 500 metredir. Gündoğdu’ya 44 yılda yapılan betonlama 7500 metre iken bizim 5 yıllık dönemimizde yapılan betonlama ise 11 bin 900 metredir. Bizden önceki dönemin imkanları o şekilde olabilir o yüzden yapılanları az bulmuyoruz. Yapanlardan Allah razı olsun. Ama bizim dönemimiz içerisinde 5 yılda yapılanları da kimse yok sayamaz.

suleyman-yildizin-veda-yemegi-(79).jpg

Büyük emeklerle hazırladıkları Sahil Projesi’ni de İller Bankası’ndan geçirdiklerini ancak Rize ile birleşme dolayısıyla projenin askıya alınarak proje bedelinin ödenmediğini kaydeden Yıldız, Gündoğdu’nun gelecek 5 yıl içinde marka bir bölge olacağına inandığını ve Gündoğdu’nun içme suyu ihtiyacını giderecek 4,5 milyon TL. maliyetli içme suyu projesinin inşaatının başladığını kaydederek konuşmasının sonunda “Ak Partili Belediye Başkanı olmasına rağmen hiç kimseye, hiçbir mahalleye parti ayrımı yapmadan destekte bulunduklarını ifade ederek bilerek veya bilmeyerek elimizde olmadan gönlünü kırdığımız kardeşlerimiz varsa haklarını helal etsinler. Ben herkese hakkımı helal ediyorum.” diyerek helallik aldı.

01111.20140320201443.jpg