Başkan'dan Tartışma Yaratacak Açıklama

Başkan'dan Tartışma Yaratacak Açıklama
Ayder Yaylası'na olan ilginin hergeçen gün azalması sonucu Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek, Gürcistan'a gidenlerin fuhuş ve kumar için gittiğini söyledi.

Türkiye ile Gürcistan arasındaki pasaportsuz geçişlerin Ayder'deki turizmi etkilemediğini iddia eden Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek, Ayder’e tatil için Gürcistan’a ise fuhuş ve kumar için gidildiğini söyledi.

Rize’nin Turizm Merkezleri’nden Ayder Yaylası’nı ve Kaçkar Dağları Milli Parkları’nın büyük bir kısmını sınırları içerisinde barındıran Çamlıhemşin İlçesi Bağımsız Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek yaptığı açıklamada, Türkiye ile Gürcistan arasındaki pasaportsuz geçişleri değerlendirdi. Melek,

Gürcistan'da Devlet Başkanı Mihail Saakaşvilli’nin seçimleri kaybetmesi halinde pasaportsuz geçişlerin kaldırılabileceğini belirterek, “Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına katılan AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Gürcistan’a geçişlerde 1 lira alınmasına karşın Ayder’de 30 lira alınması konusunda eleştirilerde bulunmuştu. Bayraktar’ın yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum. Ayder giriş kapısı belediyemiz tarafından Milli Parklar Müdürlüğü’nden ihale yoluyla kiralanmıştır. 2012 yılı kirası da 88 bin 722 liradır. Bugün Milli Parklar'ın tümünde giriş ücreti alınmaktadır ve bu ücretler Milli Parklar Müdürlüğü tarafından belirlenmektedir. Girişte alınan ücretler kanunidir. Bayraktar’ın dediği gibi girişlerde 30 lira değil 10 lira alıyoruz. Asıl yanlış olan Gürcistan’a girişlerde 1 lira alınmasıdır" dedi.

ÇAMLIHEMŞİN BELEDİYE BAŞKANI İDRİS LÜTFÜ MELEK: “AYDER’E TATİL İÇİN GÜRCİSTAN’A İSE FUHUŞ VE KUMAR İÇİN GİDİLİYOR”

Son yıllarda Ayder’e gelen ziyaretçilerin sayısının yüzde 60 arttığını kaydeden Melek "Yazın 500 binden fazla turist ilçemizi ziyaret ediyor. Geçtiğimiz yıllarda kış turizminden istenilen verimi alamayan yaylada belediyemiz tarafından düzenlenen kış etkinlikleriyle turist sayısı artış gösterdi. Ayder, turizmde adından söz ettiren noktalardan biri haline gelmiştir. Gürcistan’a pasaportsuz geçişler sonrası özellikle bu ülkedeki Batum şehrine ülkemizden ziyaretçi akını oluyor. Bu ülkeye girişlerde alınan 1 lira ile Ayder’e girişlerde alınan ücretler mukayese ediliyor. Ayder’e girişte alınan ücretlerin haksız olduğu öne sürülüyor. Vatandaşlar Ayder’e tatil için geliyor. Gürcistan’a gidenlerin çoğu da bu ülkeye fuhuş, kumar ve kaçak mal almak için gidiyor. Gürcistan’da 1 Ekim’de genel seçimler olacak. Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili'nin başkanı olduğu Ulusal Hareket Partisi bu seçimleri kaybederse yeni devlet başkanının pasaportsuz geçiş uygulamasına kaldırabileceğini düşünüyorum” diye konuştu.