Başkent Hamsiye Doydu

Başkent Hamsiye Doydu
Yenimahalle Belediyesi ile Rize Dernekleri Federasyonu’nun birlikte hazırladıkları hamsi şölenine vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Yenimahalle Belediyesi ile Rize Dernekleri Federasyonu’nun ortak düzenlediği hamsi şölenine vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı şölende 1 ton hamsi tüketildi.

Hamsi ekmeğini yiyenler daha sonra şarkıcı Selim Tarım’ın şarkılarıyla doyasıya eğlendi. Etkinliğin düzenlendiği Batıkent Meydan AVM bahçesinde öz çekim yapanların olduğu görüldü. Hmasi ekmek almak isteyen insanlar uzun kuyruklar oluşturdu. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, kuyrukta bekleyen vatandaşlara kendi elleriyle hamsi ekmek servisi yaptı.

baskent-hamsiye-doydu-4.jpg

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Rize Dernekleri Federasyonu’yla birlikte gerçekleştiriyoruz. Etkinlikle vatandaşlarımıza balığı sevdirmeye, hemşehrileri bir araya getirmeye, Karadeniz’in özgün müziğiyle vatandaşlarımıza güzel anı yaşatmaya çalışıyoruz. Sokakta en çok gezen belediye başkanı olarak balık fiyatlarının yüksek olduğunu görüyorum. Bu konuyla ilgili vatandaşlarımıza öğüt veriyoruz; denizi temiz tutun, balığı doğru yollarla zamanında tutun diye. Bu sene 1 ton balık dağıtılacak. Olsa 2 ton dağıtacağız. 5 bin kişiye yetecek kadar balık hazırlandı” dedi.

baskent-hamsiye-doydu-5.jpg

Yaşar, Mersin’in Tarsus İlçesi’nde tecavüze uğrayıp daha sonra katledilen Özgecan Aslan olayıyla ilgili olarak, “Ne dinimize, ne de Türk milletine yakışıyor. Tarsus’ta olan olayı bir insan olarak kabul etmemiz mümkün değil. Hangi ruh haliyle yaparlar bilmiyorum. Yenimahalle Belediyesi olarak Başkent’in en büyük sığınma evini 1,5 ay sonra açacağız. O kızımıza yapılanı hiçbir vicdanın kabul edeceğine inanmıyorum, nefretle kınıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Rize Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Babal ise yaptığı konuşmada, hamsinin Karadeniz’de bereket anlamına geldiğini belirterek, etkinlikle Rizelilerle Başkentlilerin bir araya gelmesine vesile olduklarını kaydetti.

baskent-hamsiye-doydu-2.jpg

Hamsi ekmeklerini iştahla yiyen vatandaşlar ise, organizasyondaki ufak tefek sıkıntılara rağmen etkinliği beğendiklerini kaydederek, bu tür etkinliklerin devam etmesini istediklerini dile getirdi.

baskent-hamsiye-doydu-7.jpg

baskent-hamsiye-doydu-8.jpg

baskent-hamsiye-doydu-9.jpg

baskent-hamsiye-doydu-10.jpg

baskent-hamsiye-doydu-11.jpg

baskent-hamsiye-doydu-12.jpg

baskent-hamsiye-doydu-13.jpg

baskent-hamsiye-doydu-14.jpg

baskent-hamsiye-doydu-15.jpg