Başkentte Rize Rüzgarı Esti

Başkentte Rize Rüzgarı Esti
Başkent’te 'Rize Tanıtım Günleri' kapsamında düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

8 Mart Dünya Kadın Günü'ne etkinliğinin denk gelmesi nedeniyle kadınlara çay hediye edildi.

'Çayın Başkenti, Başkentte' sloganıyla 4 gün sürecek olan etkinlikler kapsamında Kızılay Meydanı'nda 20 bin adet özel hazırlanmış çay paketi Başkentlilere dağıtıldı. Dünya Kadın Günü'ne etkinliğin denk gelmesi nedeniyle özellikle kadınlara çay paketleri hediye edildi. Sakarya Caddesi'nde oluşturulan kortej horon ve kemençe eşliğinde Güvenpark'a ulaştı. Halkoyunları ekiplerinin gösterisine Başkentliler da katıldı.

1.20130308131905.jpg

Kızılay Meydanı'nda ki horona Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'da eşlik etti. Bakırcı, Başkentlilerin ilgisinden duyduğu mutluluğu dille getirerek Rize'nin, Karadeniz'in kültürünü, renklerini Ankara'da tanıtımını yapılacağını aktardı. Etkinliği izleyen Başkentliler ise tulum ve kemençenin sesine kendilerini bırakarak horon teptiler. Etkinlik Atatürk Kültür Merkezi'nde 4 gün süreyle devam edecek.

Etkinlikler kapsamında horon oynamaya rekoru denemesi yapılacak. 400 bin bardak çay ikram edilmesin beklendiği etkinliklerde Rize Ziraat Odası da 2 ton kivi dağıtacak. Ayrıca yöreye özgü 500 kilo mavi yemiş ve 10 bin adet Rize simidi ikram edilecek.

000.20130308132222.jpg