Başkent’ten RENK’e Destek Geldi

Başkent’ten RENK’e  Destek Geldi
Çocuk Edebiyatçısı yazarı Rizeli Fatma Yangın Ekşioğlu, Ankara’dan memleketinde başlatılan RENK projesine destek verdi

Rize Pazarlı Çocuk Edebiyatçısı yazar Fatma Yangın Ekşioğlu, Ankara Ticaret Odası  (ATO) Kitap Fuarında okuyucuları ile buluşarak, kitaplarını imzaladı.

Çocuk Edebiyatçıları Birliği, Bala Kitap Topluluğu ve Türkiye İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) üyesi olan Fatma Yangın Ekşioğlu, imza töreni sırasında yaptığı açıklamada; “Çocuk Edebiyatçıları Birliği’nin benimsediği ve değer verdiği ‘Kitap okumayı sevmeyen çocuk yoktur; olsa olsa kendini sevdirmeyen kötü yazılmış zevksiz kitaplar vardır, oysa çocuklar iyi kitaplara layıktır’ sözünü ilke edindiğini ifade ederek, “Çocukluğumuzda hepimizin okumaktan zevk alamadığımız kitaplar olmuştur. Bu durum bizi uzun zaman kitap okumaktan uzaklaştırmıştır. Kabul etmeliyiz ki okumayan, bir toplumuz. Bunun pek çok sebebi vardır bir tanesi ve en önemlisi çocuklarımızın eline  “kendini sevdirmeyen zevksiz kitaplar” verilmesidir. Okuma alışkanlığı kişinin dünyaya bakış açısını değiştirdiği gibi; hayal gücünü, karar verme yeteneklerini geliştirmesi, kendini olgunlaştırması, erdemli kılması öz güvenini artırması gibi davranışları da beraberinde kazandırmaktadır. Bu davranışlar toplumun her kesiminden beklenen ve özlenen davranışlardı.” dedi.

pazarli-cocuk-edebiyatcisi-yazar-fatma-yangin-eksioglu-ato-kitap-fuarinda-kitaplarini-imzaladi-1.jpg

Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma adına başlatmış olduğu RENK Projesine destek vermek amacıyla “Okurlarla Yazarların Buluşması” sloganı ile yazarların okurları ile buluşmasını istediğini belirten Yazar Ekşioğlu, “Ben, kendi memleketim olan Rize’de Sayın Valimizin projelendirdiği RENK projesine katkıda bulunmak ve çocuklarımızın “Anlamlı Kitap okuma alışkanlığını kazanmalarını sağlamak amacıyla; “Okurlarla Yazarların Buluşması” sloganı ile yazarların okurları ile buluşmasını istedim. Bu konuda Sayın Valimize ve İlçe Kaymakamlıklarına bilgi sundum. Bu kapsamda amacım, üyesi bulunduğum Çocuk Edebiyatçıları Birliği’nin seçkin yazarlarını İlimize getirip okuyucuları ile buluşmasını sağlamaktır.” şeklinde konuştu.

pazarli-cocuk-edebiyatcisi-yazar-fatma-yangin-eksioglu-ato-kitap-fuarinda-kitaplarini-imzaladi-2.jpg

Dersliklerde bir etkinlik olarak 20-30 dakika kitap okumanın yavan bir eylem görünümü verdiğini ifade eden Ekşioğlu, çocuğun, önce kitap okumasının kendisi için bir  ihtiyaç olduğunu kabul ettirecek etkinliklerin yapılması gerektiğini vurgulayarak, çocuğun kitap okumasının kendisi için bir ihtiyaç olduğunu hissetmesi, kavraması gerektiğini sözlerine ekledi.

pazarli-cocuk-edebiyatcisi-yazar-fatma-yangin-eksioglu-ato-kitap-fuarinda-kitaplarini-imzaladi-3.jpg

Ankara’daki çok sayıda okulun  öğrenci, öğretmen ve velilerinin  yoğun katılımı ile gerçekleştirilen kitap fuarının  1 Mart Pazar gününe kadar devam edeceği bildirildi.

pazarli-cocuk-edebiyatcisi-yazar-fatma-yangin-eksioglu-ato-kitap-fuarinda-kitaplarini-imzaladi-4.jpg

pazarli-cocuk-edebiyatcisi-yazar-fatma-yangin-eksioglu-ato-kitap-fuarinda-kitaplarini-imzaladi-5.jpg

pazarli-cocuk-edebiyatcisi-yazar-fatma-yangin-eksioglu-ato-kitap-fuarinda-kitaplarini-imzaladi-6.jpg

pazarli-cocuk-edebiyatcisi-yazar-fatma-yangin-eksioglu-ato-kitap-fuarinda-kitaplarini-imzaladi-7.jpg

pazarli-cocuk-edebiyatcisi-yazar-fatma-yangin-eksioglu-ato-kitap-fuarinda-kitaplarini-imzaladi-8.jpg

pazarli-cocuk-edebiyatcisi-yazar-fatma-yangin-eksioglu-ato-kitap-fuarinda-kitaplarini-imzaladi-9.jpg