Basketbol Hakem Kursu Sona Erdi

Basketbol Hakem Kursu Sona Erdi
Basketbol Federasyonu ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü işbirliği ile Rize'de düzenlenen basketbol hakemliği kursu sona erdi.

Altısı klasman olmak üzere 37 basketbol hakemi bulunan Rize'de hakem sayısını artırmak amacıyla düzenlenen kursa 33 kursiyer katıldı. Basketbol Bölge Temsilcisi Murat Turan gözetiminde sürdürülen kurs, 2 Mart Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Basketbol İl Temsilcisi Sabri Terzi, önümüzdeki dönemde ikinci kademe hakemlik kursu açılması için gerekli girişimlerin yapıldığını belirterek, ''İlimizde 37 hakemimiz bulunuyordu. Aday hakemlerimizle birlikte bu sayı 60'ın üzerine çıktı. Önümüzdeki dönem ikinci kademe, ardından da klasman hakemliği kursu açmayı planlıyoruz'' dedi.

İlde basketbolun her geçen gün çok daha iyi konuma geldiğini ifade eden Terzi, ''Hedefimiz profesyonel kulüplere sporcu kazandırabilmek. Önümüzdeki sezon bölgesel lig takımı oluşturmayı planlıyoruz. Bütün bunları bir arada değerlendirdiğimiz zaman ülke genelindeki konumumuz çok daha üst seviyeye ulaşacaktır'' diye konuştu.

Terzi, ilde lisanslı basketbolcu sayısının bin 784, antrenör sayısının ise 39 olduğunu kaydetti.