Batı Park Projesinde İmzalar Atıldı

Batı Park Projesinde İmzalar Atıldı
Batı Park Projesinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımlar Genel Müdürlüğü arasında yapım protokolü imzalandı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)’nün çehresini değiştirecek olan ve üniversite yerleşkesinin çağdaş bir eğitim ve öğretim sahası olması amacıyla Kalkınma Bakanlığı tarafından RTEÜ’nün yatırım programına alınarak Maliye Bakanlığı’nca bütçesi RTEÜ’ye aktarılan Sahil Dolgu Alanı (Batı Park) projesi için RTEÜ ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımlar Genel Müdürlüğü arasında yapım protokolü imzalandı.

Yapım protokolünü Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Erol Çıtak imzaladı.

batipark-projesinde-imzalar-atildi-(11).jpg

Ankara’da gerçekleştirilen protokol imza töreninde bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, en kısa sürede başlatılacak olan bu dev yatırımın hem Rize’nin hem de Üniversitenin çehresini değiştireceğini, Üniversiteye ayrı bir güzellik katacağını belirtti ve Üniversiteye ve Rize’ye hayırlı olmasını diledi.

 

Rektör Karaman, yeni yatırımlarla sürekli büyüyen Üniversitenin, bu projenin tamamlanması ile birlikte çok önemli bir sosyal yaşam alanına, spor alanlarına, kafeteryalara ve rekreasyon alanlarına kavuşacağını, projenin Rize’nin sosyal yönden gelişimine de katkı sağlayacağını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, gerek Üniversiteye gerekse söz konusu projenin hayata geçmesi noktasında desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakan Binali Yıldırım’a, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme ile Maliye ve Kalkınma Bakanlarına, Rize Milletvekillerine, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Üyelerine, Rize Belediye Başkanı’na ve İlimizin önde gelenlerine yürekten teşekkür ettiğini belirtti.

 

batipark-projesinde-imzalar-atildi-(14).jpg

Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Üniversitenin Sahil Dolgu Alanı projesinin gerçekleşebilmesi için Zihni Derin Kampüsünün önünde yer alan denizden 172 dönüm kadar alanı Üniversiteye tahsis etti. Söz konusu alanın dolgu alanı ise 130.000 metrekareyi kapsayacak.

 

İçerisinde; 1 amfi tiyatro, denize nazır oturma ve dinlenme alanları, kafeteryalar, mescit, yürüyüş parkurları, bisiklet parkurları, kapalı ve açık oyun parkları, futbol sahası, spor salonu, 2 adet halı saha, 4 adet tenis kortu, 2 adet basketbol sahası, kaykay alanı (skateboarding),  kano ve yelken spor kulüpleri gibi birçok mekân yer alacak.

batipark-projesinde-imzalar-atildi-(15).jpgbatipark-projesinde-imzalar-atildi-(13).jpg

batipark-projesinde-imzalar-atildi-(12).jpgbatipark-projesinde-imzalar-atildi-(1).jpgbatipark-projesinde-imzalar-atildi-(2).jpgbatipark-projesinde-imzalar-atildi-(3).jpg

batipark-projesinde-imzalar-atildi-(4).jpgbatipark-projesinde-imzalar-atildi-(5).jpgbatipark-projesinde-imzalar-atildi-(6).jpgbatipark-projesinde-imzalar-atildi-(7).jpg

batipark-projesinde-imzalar-atildi-(8).jpgbatipark-projesinde-imzalar-atildi-(9).jpgbatipark-projesinde-imzalar-atildi-(10).jpg