Batı Parkla Üniversite Denize Kavuşacak

Batı Parkla Üniversite Denize Kavuşacak
Ak Parti Rize Belediye Başkan Adayı Reşat Kasap, 10 Numara Projeler içerisinde yer alan Batı Park Projesiyle üniversitenin denize kavuşacağını söyledi.

Ak Parti Rize Belediye Başkan Adayı Reşat Kasap, seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor.

Vatandaşın istek ve görüşlerini alan, sorunların dinleyen ve ürettikleri projelerle çözüm önerileri sunan Kasap, kendisi ve ekibiyle birlikte daima halkın içinde olacaklarını, sorunların çözümü noktasında halkın istek ve arzularını ön planda bulunduracaklarını bildirdi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversite’sinin Türkiye’nin büyüyen üniversitelerinden olduğunu belirten Kasap, geliştirdikleri Batı Park projesiyle üniversitenin denizle olan bağlantısını sağlayacaklarını böylelikle Rize’ye gelen öğrencilerin doğal güzelliklerden daha fazla yararlanabileceğini kaydetti.

RİZE’NİN GİRİŞİ GÜZELLİK KAZANACAK

Gerçekleştirecekleri projeyle şehir girişinin farklı bir görünüm kazanacağını, üniversitede okuyan öğrencilerin de faydalanabilecekleri yeşil alan ve denizle buluşma noktası yapacaklarını söyleyen Kasap, Batı Park’ın Rize’nin artan nüfusuna ve aynı doğrultuda artan öğrenci sayına uyum sağlayacak ve ihtiyacı karşılayacak bir proje olduğunu belirtti.

Batı Park’ın üniversite öğrencilerinden aldıkların görüşler doğrultusunda, geliştirilmesinde öncelik verdikleri bir proje olduğunu kaydeden Kasap, “Rize, bölgenin, doğal yapı olarak en zor şartlara sahip olan şehridir. Şehirde boş alan sıkıntısından dolayı maalesef denizle olan bağlantımız, ulaşımı kolaylaştırmak adına eksik bırakılmıştır. Hem ulaşım sorununu giderip hem de denizle şehrimizi, özellikle üniversitemizi buluşturmak adına Batı Park projesini geliştirdik” dedi.

ÜNİVERSİTE DENİZLE YAŞAYACAK

Karadeniz sahil yolunun üzerine viyadük yaparak yeşil alan oluşturacaklarını belirten Kasap, böylelikle ulaşımın aksamadan devam edeceğini ve öğrencilerin güvenli bir şekilde sahile gidebileceğini söyledi.

Batı Park projesinin içerisinde spor mekanları, yeşil alanlar ve kıyı kordonu olacağını ifade eden Kasap, “Batı Park’ın içerisinde futbol sahası, kapalı spor salonu, teniz kortları, amfi tiyatro ve yürüyüş alanları olacak. Şehrimizdeki öğrencilerimiz ve halkımız tüm bu imkanlardan yararlanabilecektir. Oluşturacağımız bu güzel sosyal ortam başarılı öğrencilerin de üniversitemizi tercih etmesini sağlayacaktır. İnşallah böyle güzel, yararlı ve kapsamlı bir projeyi şehrimizi kazandırmış oluruz” şeklinde konuştu.