Bayan Doktor Vali Çakır'dan Destek İstedi

Bayan Doktor Vali Çakır'dan Destek İstedi
Rize Valisi Nurullah Çakır'a ziyarette bulunan bayan doktor, Vali Çakır'dan destek istedi...

Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nilüfer Emen, Rize Valisi Nurullah Çakır'dan Rize’de bulunan kanser hastalarına yönelik psikolojik ve sosyal destek sağlamak, hastaların sorunlarının ve ihtiyaçlarının tespitini yapmak ve gönüllü insanların katılımı ile çözüm yollarını araştırmak için başlatacakları çalışmalar dolayısıyla destek istedi.

Dr. Nilüfer Emen beraberinde Dernek Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Rize Valisi Nurullah Çakır’ı makamında ziyaret ederek, derneğin çalışmaları ve projeleri hakkında Vali Çakır’a bilgilendirmelerde bulundu. Ziyaret esnasında, Rize’de bulunan kanser hastalarına psikolojik ve sosyal destek sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Dr. Emen, dernek olarak öncelikli projelerinin; “Rize’de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yeni kurulan Onkoloji Merkezi’nde artık kanser hastalarına tedavi hizmeti sunulmakta. Kanser hastalarının teşhis ve tedavisinde, ilk yaklaşım tarzının çok önemli olduğu malumumuz. Bu anlamda bizler, hem dernek yönetimi ve üyeleri ile Onkoloji Merkezi’nde görevli doktorundan, hemşiresine kadar tüm sağlık çalışanlarına, kanser hastalarına yaklaşım tarzlarını geliştirmeleri konusunda uzman kişiler tarafından psikososyal bir eğitim verilmesinin çok yerinde olacağını düşünüyor ve bu yönde projeler hazırlıyoruz” dedi.

kanser-hastalarina,-psikososyal-destek.jpg

Dr. Emen, çalışmalarının bununla sınırlı kalmayacağını, saha araştırmaları yaparak hastalarımızın sorunlarının ve ihtiyaçlarının tespiti yapmak, gönüllü insanların katılımı ile çözüm yollarını araştırmalarını amaçladıklarını ifade ederek Vali Çakır’dan çalışmalarına destek olmasını istedi.

Rize’de Onkoloji Hastanesinin kurulması ve kurumsal anlamda  Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği’nin mevcudiyetinin kendilerine güç verdiğini ifade eden Vali Çakır, “Bir anlamda bizler çalışmalarınızın doğal ortağıyız. Bu dayanışma ruhu bir anlamda organizasyon ve bilimsellik ortamı geliştiriyor” dedi ve dernek çalışmalarına katkı sağlayacaklarını ifade etti.