Bayan Futbol Kulubü Başkanı Ocak'tan 2. "Bayan Futbol Takımına Destek Vermek Günahtır" Açıklaması

Bayan Futbol Kulubü Başkanı Ocak'tan 2. "Bayan Futbol Takımına Destek Vermek Günahtır" Açıklaması
Rize Yeşilçay Spor Kulübü Başkanı İdris Ocak, Çaykur Genel Müdürünün "Bayan sporculara yardım etmem, günahtır” şeklindeki sözlerinin üzerine Sütlüoğlu'nun yazılı açıklama yapmasından sonra dün sözlerinin arkasında olduğunu belirtti, bugün farklı konuştu.

Rize Yeşilçay Spor Kulubü Bayan Futbol takımının 2. Başkanı ve Kaçkar TV Spor Müdürü Alaettin Onay, Kaçkar TV’de canlı yayınlanan “Telekulis” programında Bayan Futbol takımının Başkanı İdris Ocak’ın Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile görüşmesinde Sütlüoğlu'nun Ocak'a "Bayan sporculara destek vermem günahtır" dediğini açıklamıştı. Bu açıklamaların medyada geniş yer bulması ve Türkiye'de gündem olması nedeniyle Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu dün yazılı açıklamada bulunarak iddia edilen sözleri söylemediğini ifade etmişti. Sütlüoğlu'nun o açıklamasından sonra Ocak ve Onay birlikte basın toplantısı düzenlemiş ve İdris Ocak sözlerinin arkasında olduğunu ifade ederek, Genel Müdür Sütlüoğlu'nun açıklamasının gerçeği yansıtmadığını ifade etmişti. Bugün ise Ocak yeni bir açıklamada bulundu. 

Rize Yeşilçay Spor Kulübü Başkanı İdris Ocak, bazı yerel ve ulusal basın yayın organlarında, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun "Bayan futbol takımına destek vermek günahtır" yönünde sözler söylediği iddialarına ilişkin, "Buraya gelene kadar bütün hata benim hatam. Basına yansıyan her şey benim hatam. Ben hata yaptım. Sayın Genel Müdürümden özür diliyorum. Rize spor camiasından özür diliyorum. Kızlarım adına herkesten özür diliyorum." dedi.

Ocak, Amatör Spor Kulüpler Federasyonu (ASKF) Rize Şubesinde, 3 kadın sporcuyla birlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 ay önce bir arkadaşıyla kulübe yardım istemek amacıyla ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nu makamında ziyaret ettiğini belirtti.

Genel Müdür Sütlüoğlu'nun kendilerini ağırladığını ifade eden Ocak, şu değerlendirmede bulundu: "Bayan futbol takımına yardım istedim. 'Kurum benim kurumum değil. Kurum Türkiye'nin kurumu. Herkese yardım etmiyorum. Bir düşüneyim. Size yardım edeceksem edeyim.' dedi. 'Bayanlara yardım etmek günahtır', böyle bir şey konuşmadı. Buraya gelene kadar bütün hata benim hatam. Basına yansıyan her şey benim hatam. Ben hata yaptım. Sayın Genel Müdürümden özür diliyorum. Rize spor camiasından özür diliyorum. Kızlarım adına herkesten özür diliyorum. Amatör spor kulüplerinden özür diliyorum. Herkesten özellikle Genel Müdürümüzden özür diliyorum. Harika bir insan. Ben çok büyük hata yaptım. Öyle bir şey konuşmadı. Benim öyle bir şey söylememem gerekirdi."

Ocak, konunun ulusal medyada bu kadar yankı bulacağını tahmin edemediğini ifade ederek, "Siyasi boyuta çevirdiler. Bu kadar tepki alacağımızı tahmin etmiyordum." diye konuştu.

Ocak, bir gazetecinin "Neden böyle bir açıklama yapma gereği duydunuz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Bütün amatör spor kulüplerine yardım yapıldı. Miktarına bakılmaksızın herkese yapıldı. Sadece bize yapılmadı. Bayan olarak. Bayan olarak mı yapılmadı, bilmiyorum ama ben ondan dolayı tepkimi gösterdim. Yoksa herhangi bir art niyetimiz yok. 'Bize niye yapılmadı?' diye tepki gösterdik ama 'Niye yapıldı?' demiyorum. Keşke daha fazla yapılsa. Bize de hasbelkader bir şey yapılsa. Ondan dolayı tepki gösterdim." 

rize-yesilcay-spor-kulubu-baskani-idris-ocak.jpg

- Kulüplerden ÇAYKUR'a destek

Öte yandan Çaykur Rizespor Kulübü, Ardeşen Gençlik Bayan Hentbol Takımı, Pazarspor Bayan Hentbol Takımı, Amatör Spor Kulüpler Federasyonu Rize Şubesi de ÇAYKUR Genel Müdürlüğüne destek açıklamasında bulundu. 

Çaykur Rizespor Kulübü adına açıklama yapan Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, en büyük destekçilerinin ÇAYKUR olduğunu ve bünyelerinde 450 kadın sporcu bulunduğunu söyledi.

ASKF Rize Şube Başkanı Ali Çelik de ÇAYKUR'un bir önceki yıl kulüplere toplam  992 bin lira yardımda bulunduğunu, bunların içerisinde profesyonel kulüplere verilen yardımın yer almadığını belirterek, buz hokeyine destek veren tek kuruluşun ÇAYKUR olduğunu ve kadın hokeycilerin de olduğunu kaydetti.

20180209_2_28616240_30603518.jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Kadın Spor Kulubünün Başkanı: Çaykur Genel Müdürü Kadın Sporcular İçin O Sözleri Söyledi VİDEO İZLE

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'ndan "Günah" Açıklaması