Bayanlar bu habere kızacak!

Bayanlar bu habere kızacak!
Bayanlar dedikodu yapmaz sözünü çürüten davranış yine bir bayandan geldi. Hemcinslerinin dedikodularından bıkan kadın kuaförü, erkek kuaförü oldu.

Kahramanmaraşlı bir kadın kuaför, çalıştığı işyerine gelen bayan müşterilerin dedikodusundan bıkınca çareyi erkek kuaförü olmakta buldu. Kadın kuaför, "Bir erkek bayan kuaförü olabiliyorsa, bir kadın da erkek berberliği yapabilir. Bunu göstermek için buradayım" dedi.

Kahramanmaraş'ta bir yıl önce kuaförlük mesleğine adım atan Hamide Daş, şimdilerde mesleğini erkek berberi olarak sürdürüyor. Gelen müşterilerinin saçlarını kesen, sinek kaydı sakal tıraşı yapan, fön çeken Daş, müşterilerin de ilgi odağı oluyor. Berbere girdiklerinde bayan bir kalfayla karşılaşan müşteriler, ilk önce şaşkınlık yaşasalar da, sunulan hizmetin ardından memnuniyetlerini ifade ediyor.

Daş'ın mesleğinde alan değiştirmesine neden olan şeyler ise oldukça ilginç. Bayan kuaförü olarak çalıştığı esnada gelen müşterilerin sürekli dedikodu yapmasından rahatsız olduğunu ifade eden Daş, kadınları memnun etmenin oldukça zor olmasının da kulvar değiştirmesindeki en önemli ikinci etken olduğunu belirtti.

hamide-das-1.jpg

Bir arkadaşının tavsiyesi üzerine ise erkek berberi olmaya karar verdiğini dile getiren Daş, şöyle konuştu: "Daha önce bayan kuaförüydüm. Buraya ablamın tavsiyesi üzerine geldim. Bayan kuaföründe yaptığım işlerin benzerini burada da yapıyorum. Erkek berberi olmamın nedenleri ise bildiğiniz gibi bayanların isteği bitmiyor. Bunun yanında dırdır, dedikodu, bunlardan sıkıldığımdan dolayı erkek kuaförü oldum. Mesela bir iş yapıyorsunuz, 'orası olmadı', 'burası şöyle olsun' tarzında şeylerle karşılaşıyorsunuz. Çok çok farklı istekleri var. O yüzden dırdır ve dedikodu da olunca, çok farklı şeyler konuşulunca ben rahatsız oldum ve erkek kuaförlüğünü seçtim. Bir erkek nasıl bayan kuaförlüğü yapıyorsa, bir bayan da erkek kuaförlüğü yapabilir. Bunu göstermek için buradayım. Kadınların da dedikodusundan usandığım için mesleğimi bu yönde devam ettirmek istedim."

Kuaför salonunun sahibi Harun Toklu da, Daş'ın iş performansından oldukça memnun.

Erkek berberinde bayan personel çalıştırılmasına vatandaşların ilk başlarda temkinli yaklaştığını dile getiren Toklu, "En başta 'Kahramanmaraş'ta olmaz' dediler. 'Burada yapamazsın' dediler. 'Yakışık almaz' dediler. Biliyorsunuz bu tarafta yıkılamayacak tabular var. Bunlardan birisi de buydu. Ama ben yaptım olacak. Artık bir değişiklik olacaktı biz de bu değişikliği yaptık. Yansımaları da olumlu oluyor. Biliyorsunuz kadının elinin değdiği her şey güzelleşiyor ve öyle de olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Daş'a sakal tıraşı olan müşterilerde tıraştan memnun kalıyor. Erkek berberlere göre kadınların daha temiz ve hafif tıraş yaptığını ifade eden müşteriler, bundan sonra da tıraşlarını bayanlara yaptırmaya devam edeceklerini ifade ettiler.

hamide-das-2.jpg

hamide-das-3.jpg