Bayburt'u karıştıran iddia!

Bayburt'u karıştıran iddia!
Mahmur kampından gelecek örgüt mensuplarının Bayburt'a yerleştirileceği iddiaları Bayburt'ta tepkiyle karşılandı.

Bayburt Valiliği konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, konunun mizahtan öte bir şey olmadığı belirtildi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Öncelikle "Mahmur'dan gelen teröristler Bayburt'a mı yerleşecek" başlıklı makaleye konu olan ve kamuoyuna yansıyan "Terör Örgütünün Karadeniz'e açılımı" veya "Mahmurdan gelecek olanların Çayıryolu Beldesinde iskanı" iddiaları, gerçekle hiçbir ilgisi bulunmayan hayal ürünü iddialardır. Devletin böyle bir planı veya öngörüsünden bahsetmek abesle iştigaldir. 250 konut doğal olarak abartılı karşılanmış ve ironi yapılarak, "Buraya olsa olsa Spekülasyona sebep olan husus ise; Çayıryolu beldesi nüfusuna kayıtlı Mahmut Yıldırım adındaki kişinin Çayıryolu'na mega yatırım iddiasıdır. Kamuoyunda, yapılması planlanan mahmur kampından gelenler yerleşir" ifadeleri kullanılmış ve durum mizah konusu yapılmıştır. Ayrıca ilgili makalede iddia edildiği üzere, mera kanununun ihlal edilmesi söz konusu olmadığı gibi, Çayıryolu belediyesi, imar uygulamalarına aykırı bir duruma meydan verilmemesi hususunda uyarılmıştır. Bahsi geçen taşınmaz üzerine kurulan prefabrik şantiye ile ilgili olarak ise kanun ve yönetmelikler çerçevesinde terk yazısı yazılmıştır".

BİR DELİ KUYUYA TAŞ ATTI, ŞİMDİ 40 AKILLI ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR

Bayburt Milletvekili Ülkü Güney konuya Almanya ve Hollanda'daki hemşerilerinin de büyük tepki gösterdiğini belirterek, "Bir deli kuyuya taş attı, şimdi 40 akıllı çıkarmaya çalışıyor" dedi.

Bayburt bu konuda hassas olduğunu söyleyen Güney, "Bırakın Mahmur kampının taşınmasını, Bayburtlu çobanlardan bile rahatsız" diye konuştu.

Her türlü ihanet odağının, Bayburtlunun duruşundan haberdar olduğunu söyleyen Güney, "Bayburt ve Bayburtlu, "pis, kirli, içinde ihanet olan, hainlik olan hiçbir işin içinde yer almaz, sınırları içerisine her ne şartta olursa olsun sokmaz. Biz böyle bir milletin, böyle bir toprağın çocuklarıyız" dedi.

SAÇMA VE TAMAMEN UYDURMA

Bayburt Milletvekili Fetani Battal ise Sünür'de bahsi geçen projeden yola çıkarak yapılan spekülasyonları "saçma ve tamamen uydurma" olarak değerlendirdi.

Battal, İçişleri Bakanlığı koordinasyonuyla böyle bir hazırlık olduğu konusunun tamamen bir hayal ürünü olduğunu, böyle bir şeyin mümkün olmadığını, olamayacağını söyledi.