Bayern Nou Camp'ı Barça'nın başına yıktı

Bayern Nou Camp'ı Barça'nın başına yıktı
Bayern Münih'in Barcelona'yı toplamda 7-0 ile geçmesi, Şampiyonlar Ligi yarı finallerinde alınan en farklı skor oldu.

Bayern Münih, 4-0'ın rövanşında Barcelona'yı deplasmanda 3-0 mağlup etti ve finalde Borussia Dortmund'un rakibi oldu. Bavyera ekibinin golleri Robben, Pique(K.K.) ve Müller'den geldi.

Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçında Bayern Münih, Barcelona'yı Camp Nou'da 3-0 mağlup etti. İlk maçı da 4-0 kazanan Bavyera ekibi böylece toplamda Katalan devini 7-0'la geçerek yeni bir rekora imza attı. Bu sonuç, Şampiyonlar Ligi tarihinde yarı finallerde alınan en farklı skor olurken, Barcelona da 1997'nin Kasım ayında Dinamo Kiev'e 3-0 yenilmesinin ardından ilk defa bu kadar farklı kaybetti.

Öte yandan Barcelona, 1987 senesinde Dundee United eşleşmesinde iki maçta da sahadan mağlup ayrılmıştı.

Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Barcelona Nou Camp Stadı’nda, Bayern Münih'i konuk etti. Alman ekibi ilk maçta aldığı 4-0’lık skorun avantajıyla sahaya çıktı. Barcelona Teknik Direktörü Tito Vilanova sürpriz kararla Messi'yi yedek soyundurdu. Mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanırken 48. dakikada Bayern Münih’te Robben nefis çalımlarla ceza sahasına girip attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. Maçın 72. dakikasında Ribery'nin sol kanattan ceza sahasına ortasında Pique ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderirken Bayern 2-0'lık üstünlüğü yakaladı. 76. dakikada Müller kafa vuruşuyla 3. kez Barcelona ağlarını havalandırdı ve maçta 3-0 Bayern Münih'in üstünlüğüyle sona erdi.

Bayern Münih, İngiltere'nin Wembley Stadı'nda 25 Mayıs’ta oynanacak final maçında Borussia Dortmund'un rakibi oldu.