Bayern'den tarihi darbe!..

Bayern'den tarihi darbe!..
Almanya Bundesliga'da lider Bayern Münih, evinde Hamburg'u 9-2'lik skorla yendi.

Almanya Bundesliga'nın 27. haftasında Hamburg'u konuk eden Bayern Münih, rakibini 9-2 gibi tarihi bir skorla yenmeyi başardı. Tarihi farkın mimarı, 4 gol atıp, 2 asist yapan Claudio Pizarro oldu. Hamburg karşısında Bayern Münih'e farklı galibiyeti getiren golleri Claudio Pizarro (4), Arjen Robben (2), Xherdan Shaqiri, Bastian Schweinsteiger ve Franck Ribery kaydetti. Konuk ekibin gollerini ise Jeffrey Bruma ve Heiko Westermann kaydetti.

Bayern’in golleri Shaqiri (dk. 5), Schweinsteiger (dk. 19), Pizarro (dk. 31, dk. 45, dk. 53, dk. 68) Arjen Robben (dk.34, dk. 54) ve Ribery’den (dk. 76) geldi. Hamburg'un gollerini ise 75. dakikada Bruma ve 86'da Westerman kaydetti.

Bundesliga'da en yakın takipçisi Borussia Dortmund'un deplasmanda Stuttgart'ı 2-1 yenmesiyle şampiyonluk sevincini erteleyen Bayern Münih, önümüzdeki hafta Eintracht Frankfurt deplasmanında kazanması halinde şampiyonluğunu resmen ilan edecek.

Bu arada Bayern Münih, 9-2'lik skorla Hamburg karşısında aldığı farklı galibiyetlere bir yenisini daha ekledi. Bavyera kulübü, rakibiyle evinde oynadı son iki lig maçında sahadan 6-0 ve 5-0'lık skorlarla galip ayrılmıştı.