Bayıltan Sıcaklıklar Geliyor!

Bayıltan Sıcaklıklar Geliyor!
Meteorolojiden Rize’de yaşayanlara kritik bir uyarı var. Bayıltan sıcaklar etkisini giderek arttıracak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce, Rize’de hava sıcaklığının artacağı ve yüksek nemin önümüzdeki salı gününe kadar devam edeceğini bildirildi. Cumartesi günü Rize’de gök gürültülü sağanak yağış beklenmesine rağmen sıcaklık değerlerinin yüksek olması dolayısıyla elektrik kesintisi ile denizde boğulmalar gibi sıkıntıların yaşanması muhtemel gibi gözüküyor.

DİKKAT! GÜNEŞ FENA YAKACAK, NEM BUNALTACAK

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek olması ve önümüzdeki 5 gün boyunca Rize’de hava sıcaklıklarının 30 derecenin üzerinde seyredecek olması dolayısıyla sıcaktan bunalan vatandaşların klimalara aşırı yüklenmesi bekleniyor. Bundan dolayı elektrik trafolarında arızalar yaşanması ve zaman zaman bazı bölgelerde kısa süreli elektrik kesintilerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

DENİZE GİRECEKLER ARDINIZDA GÖZÜ YAŞLI AİLELER BIRAKMAMAK İÇİN DİKKAT!

Ayrıca, geçmişte birçok vatandaşını denizde boğulma sonucu kaybeden ve büyük acılar yaşayarak bu acıları geride bırakan Rize’nin, sıcaktan bunalan vatandaşların serinlemek maksadıyla denize girecek olması dolayısıyla da aynı akibetle karşı karşıya kalması ihtimali de çok yüksek. Yeniden aynı acıları yaşamamak için özellikle denize girecek vatandaşlarımızın biraz daha dikkatli olması gerekiyor.

İşte Rize için 5 günlük hava tahmin raporu:

1.20140813193540.jpg