Bayırbucak Türkmenlerine Kütahya’dan Destek

Bayırbucak Türkmenlerine Kütahya’dan Destek
Memur-Sen Kütahya İl Temsilciliği, Rusya'nın Suriye'de Bayırbucak Türkmenlerine yaptığı saldırılara sessiz kalmadı.

Memur-Sen Kütahya İl Temsilciliği, Rusya'nın Suriye'de Bayırbucak Türkmenlerine yaptığı saldırılara sessiz kalmadı. Kütahya'da Genç Memur-Sen Kütahya İl Başkanlığı'nın organize ettiği eylemle Rusya'nın Suriye'de Bayırbucak Türkmenlerine yaptığı saldırılar protesto edildi.

Eyleme Memur-Sen İl Başkanı Kamil Uçan, Memur-Sen'e bağlı sendikaların Şube Başkanları, Şube Yönetimleri, Kurum Temsilcilerimiz, İdarecilerimiz, İlim Yayma Cemiyeti, KİHMED, İHH, Anadolu Gençlik Derneği, Birlik Vakfı ve Tügva'ın il başkanları ile derneklerin üyeleri katıldı.

"Rusya'nın Suriye'de ne işi var" Genç Memur-Sen Kütahya İl Başkanı Mehmet Zahid Bhedi, "Rusya'nın Suriye'de soydaşı mı var? Rusya'nın Suriye'de dindaşı mı var? Rusya'nın Suriye ile sınırı mı var? Bunların hiçbirisi yokken zalim Rusya, Suriye'de ne arıyor? Ne işi var?.Biz bütün insanlığı, her türlü katliama karşı birlikte hareket etmeye, kan ve gözyaşına el birliğiyle son vermeye davet ediyoruz. Ben, sen, o değil biz olursak Esed gider, vahşet biter. Siyah, beyaz, sarı ırk diye ayrılmaz, insanlık noktasında buluşursak DAEŞ tükenir, barış ve huzur ümidi filizlenir. Şii, Sünni, Süryani, Nasrani, alevi diye kamplara ayrılmaz, dindarlık noktasında buluşursak; Ortadoğu'da insanlar petrolden daha değerli hale gelir. Sömürü biter, emperyalist şebeke bölgeyi terk eder.Mazlumun dinini, ırkını, mezhebini hiçbir zaman sormadık. Kimden gelirse gelsin zulmün karşısında, kim olursa olsun mazlumun yanında olduk. Bu anlayışla, Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere Suriye'de hayatını kaybeden Türkmen, Arap ve Kürt kardeşlerimize, masum ve mazlum insanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.

Eylem, Genç Memur-Sen Kütahya İl Başkan Yardımcısı İsmail Kaymak'ın duası ile sona erdi. (EFE)

Bayırbucak Türkmenlerine Kütahya’dan Destek

Bayırbucak Türkmenlerine Kütahya’dan Destek

Kaynak:IHA