Bayrak: Kar Tatili Ücretli Öğretmenlerimizi Mağdur Ediyor

Bayrak: Kar Tatili Ücretli Öğretmenlerimizi Mağdur Ediyor
Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak, kentte okulların kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle tatil edilmesinin ücretli öğretmenlerle öğrenci servis taşımacılığında bulunan şoför esnafını mağdur ettiğini kaydetti.

Rize’de geçtiğimiz hafta sonundan itibaren kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim öğretime ara verilerek okullara kar tatili verildi. Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak, ders saati üzerinden ücret alan öğretmenlerin kar tatilinden olumsuz etkilendiklerini belirterek kar tatili dolayısıyla ücretli öğretmenlerin ders ücreti alamadıklarından, Milli Eğitimle ihale yoluyla anlaşmalı öğrenci servis şoförlerinin de tatil dolayısıyla ücret alamayışlarından dolayı mağduriyet yaşadıklarını ifade etti.

İl Başkanı Bayrak yaptığı açıklamada, ücretli öğretmenlerin hiçbir özlük hakkı bulunmadığını kaydederek, “Onların çalışması tamamen müdürlerin yani idari amirlerin tasarrufunda kalmıştır. Hastalandıklarında işe gitmedikleri vakit ücretleri kesilmektedir. Resmi tatil günlerinde kadrolu öğretmen ücretini alırken, ücretli öğretmen bundan mahrum kalmaktadır. Ücretli öğretmen, işi çıktığında, izin aldığında ücreti kesilmekte, yazın çalışmadığı dönemde ücret alamamaktadır. Yani ücretli öğretmen olarak aile geçindiren birisi yılın 8 ayı çalışacağım diye düşünürken kış şartlarında tatil edilen okullar zaten mağdur olan ücretli öğretmeni çok daha zor durumda bırakıyor" dedi.

BAYRAK: "SAYIN VALİM KIŞ ŞARTLARINDA TATİL EDİLEN GÜNLERDE ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİMİZİN MAĞDUR OLMAMASI İÇİN BİR ÇALIŞMA YAPILAMAZ MI" ?

Olumsuz ekonomik şartlarla mücadele eden ücretli öğretmenler için il bazında bir çalışma yapılmasının mağdur insanların bir nebze de olsa nefes almasına imkan vereceğini belirlen Bayrak, “Kar yağmaya başladığında belki birçok öğrenci bayram havası yaşıyor fakat aynı durum ücretli öğretmenler için kabus oluyor" diye konuştu.

BAYRAK: "AYNI MAĞDURİYETİ ÖĞRENCİ SERVİS İŞİ YAPAN ŞOFÖR ESNAFI DA YAŞIYOR"

Bayrak, açıklamasında, “MEB’e bağlı öğrenci servis işi yapan şoför esnafı artan akaryakıt ve girdi masrafları altında ezilmeye devam ederken ve yeterince bir ücret iyileştirmesi yapılmazken birde okulların tatil olması durumunda hiçbir ücret alamıyor. Milli Eğitime bağlı okul ihaleleri yapılırken şoför esnafı 8 ay çalışma vaadiyle sözleşmeye imza atmasına karşın her türlü resmi tatilde hem kendini hem de arabasını bağladığı işi yapamıyor, yapamadığı gibi ücret de alamıyor. Şoför esnafının da ağlanacak hali var" dedi.

BAYRAK: "SAYIN VALİM İL BAZINDA MEB'E BAĞLI ÖĞRENCİ SERVİS İŞİ YAPAN ŞOFÖR ESNAFI İÇİNDE BİR ÇALIŞMA BEKLİYORUZ"

Pandemi süresince tatil edilen okulların servis işi yapan birçok esnafı maddi manevi yıprattığını ve bu süreci zor şartlar altında atlatan şoför esnafının ağır kış şartlarının faturasını kazanacağı parayı kazanamayarak ödediğini savunan Bayrak, “Aynı durum özel servisler için geçerli değil. Örnek verecek olursak MEB’e bağlı servis işi yapan bir veli artan maliyetler için yeterince destek alamıyor. Üstüne üstlük tatil günleri için hiçbir ücret alamamasına karşın bu velinin çocukları eğer özel serviste ise veli her gelen akaryakıt zammını aylık ücrete haklı olarak yansıtan ve okul tatil olsa da haklı olarak ücretlerini eksiksiz isteyen özel servislere doğal olarak borçlarını son kuruşuna kadar ödüyor” şeklinde konuştu.

memleket-partisi-rize-il-baskani-muhittin-bayrak-002.jpg