Bayraktar: Hükümet: Hizmet, Muhalefet: İstemezuk Derdinde

Bayraktar: Hükümet: Hizmet, Muhalefet: İstemezuk Derdinde
Ak Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, muhalefetin sürekli sorun çıkardığını, muhalefetin hizmetin peşinde olmadığını ve muhalefet dolayısıyla Torba Yasa Paketinin geciktiğini söyledi.

Ak Parti Kalkandere İlçe Danışma Toplantısına katılan Ak Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, burada yaptığı konuşmada muhalefeti ağır bir dille eleştirdi. Muhalefetin sürekli sorun çıkardığını kaydeden Bayraktar, muhalefetin yapılan hizmetleri engelleme yoluna gittiğini ve muhalefetle uzlaşmanın mümkün olmadığını ifade etti.

Muhalefetin millete hizmet peşinde koşmadığını sözlerine ekleyen Bayraktar, kendilerinin hizmet peşinde koşarken muhalefetin istemezuk nidaları attığına vurgu yaparak, “Muhalefetle uzlaşmak mümkün değil. Onlar millete hizmetin peşinde değiller. 3. boğaz köprüsünü yaparız istemezler, tüp geçit yaparız istemezler, nükleer santral yaparız istemezler, 3. hava alanını yapacağız diyoruz istemeyiz derler. Anayasa da uzlaşalım diyoruz, on iki üyenin dokuzunu onlara verdik, üçü bizim olsun dedik. Yine de yüzde altmışta anlaştığımız halde yüzde altmışlık maddeyi bitirelim dedik,  orda da uzlaşamadık.” dedi.

Bayraktar, “Teşkilat Çalışmaları Bizim Temel Direğimizdir”

Kalkandere İlçe danışma meclis toplantısında konuşan AK parti Rize milletvekili Nusret Bayraktar, AK Parti’nin 2002’den bu yan elde etmiş  olduğu başarılarda  teşkilat çalışmalarının çok önemli  olduğunu belirterek, “Teşkilat çalışmaları bizim temel direğimizdir.” dedi

AK Parti ilçe danışma meclisi toplantıları Kalkandere ilçesiyle devam etti. Kalkandere ilçe başkanlığında gerçekleştirilen toplaya AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, İl başkan yardımcıları Himmet İstif, Süleyman Razıoğlu, İlçe başkanı Hasan Ayyıldız, Kendirli Belediye Başkanı Alaatin Serdar, il genel meclis üyeleri Mehmet Öztürk, Mustafa Uzun ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ilçe başkanı Hasan Ayyıldız göreve geldikleri günden bugüne kadar yapılan faaliyetleri anlatmasının ardından İl genel meclis üyesi Mustafa Uzun köylere yapılan yatırımları hakkında bilgiler verdi. Toplantıda Ayrıca gençlik kolları başkanı ve kadın kolları başkanı 1 aylık faaliyet raporlarının sunumunu yaptılar.

ak-parti-kalkandere-ilce-danisma-toplantisi.jpg

“Birlik, beraberlik ve Uyum çok önemli”

Toplantıda konuşan İl Başkanı Hikmet Ayar birlik, beraberlik ve uyumun çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Yerel bazda baktığımız zaman en büyük katkı birlik ve beraberliğimizdir. Herkesi kucaklayarak, kimseyi ötekileştirmeme gayretimizdir. Bunun başardığımız sürece bu başarıların devam edeceğini düşünüyorum. Onun için uyum çok önemlidir. Milletvekili teşkilat, belediye teşkilat uyumu, teşkilat alt üst ilişkilerinde ki uyumun bu başarılarda büyük katkısı vardır. “ dedi

“Hiç bir zaman gurur yapmadık”

12 yıldan bu yana alınan başarılardan dolayı hiçbir zaman gurur yapmayarak çalışmalarına devam ettiklerini belirten Ayar, “Bütün bu kadar başarıya rağmen bizim bir özelliğimiz gurur yapmıyoruz. Mütevazi bir şekilde teşkilat görevlerimizi yapıyoruz.  12 yıldır iktidardayız. 12 yıldan bu yan milletin gündemiyle partimizin gündemi hep aynı olmuştur. Yapmayacağımız hiçbir şeyi söylemedik liderimizden nasıl görmüşsek öyle hareket ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

hikmet-ayar-ak-parti-rize-il-baskani.20140921140403.jpg

“Hizmetin Devamı için teşkilat çalışmaları şart”

AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar ise, AK Partinin elde ettiği  başarıların  arkasında teşkilat çalışmalarının olduğunu hatırlatarak, “Danışma meclis toplantılarını çok önemsiyoruz. Teşkilat çalışmaları bizim temel direğimizdir. Eğer teşkilat çalışmaları ve teşkilatçılık anlamında başarısız olsaydık, Recep Tayyip Erdoğan’ın 1970’li yıllardan bu yana başlayan, adım adım başarı basamaklarını tırmanarak,  en üst zirveye oturması mümkün olmazdı. Recep Tayyip Erdoğan’ın en üst seviyede hizmet etmesi ve hizmet çalışmalarını devam ettirebilmesi teşkilat çalışmalarının devamıyla mümkündür. Birlik, beraberlik,  kaynaşma ve dayanışma işin bereketidir.” şeklinde konuştu.

“Muhalefetle uzlaşmak mümkün değil”

Meclis çalışmalarında muhalefetin sürekli  sorun çıkararak uzlaşmaya yanaşmadığını belirten Bayraktar, “Torba yasasını bir hafta içinde bitirmemiz gerekirken, 299 günde bitirebildik. Meclisin bir haftalık çalışmasıyla 299 günlük çalışmasının maddi ve manevi nelere mal olduğunu simdi hesaplayamıyoruz. Muhalefetle uzlaşmak mümkün değil. Onlar millete hizmetin peşinde değiller.3.  boğaz köprüsünü yaparız istemezler, tüp geçit yaparız istemezler, nükleer santral yaparız istemezler, 3.  hava alanını yapacağız diyoruz istemeyiz derler. Anayasa da uzlaşalım diyoruz, on iki üyenin dokuzunu onlara verdik, üçü bizim olsun dedik. Yine de yüzde altmışta anlaştığımız halde yüzde altmışlık maddeyi bitirelim dedik,  orda da uzlaşamadık.” dedi.

“330 milletvekili sayısının üzerine çıkmalıyız”

Türkiye’deki birçok sorunun önünü açacak olan anayasa değişikliğine değinen Bayraktar muhalefetle uzlaşmanın mümkün olmadığını belirterek, 2015 seçimlerinde 330 milletvekili sayınının üzerine çıkılması gerekildiğini söyledi. Bayraktar, “Bürokrasideki birçok aksaklık anayasa değişikliğini gerçekleştirememizden kaynaklanıyor. O halde 2023, 2053 ve 2071’i yakalayıp gençlerimize hanımlarımıza, işsizlilere, emeklilere,  ulaşım sektörüne,  devasa projelerden küçük projelere kadar iş yapılabilmesi için anayasa değişikliği şarttır. Anayasa değişikliği için de 330 milletvekilinin üzerinde milletvekili şart. Bizim 330 milletvekilimiz yok. Peki, neyle kazanacağız bunu?  İşte en önemli seçime girdik. O halde 8 ay sonra Türkiye’de yapılacak seçim için çok ciddi çalışmalar yapmamız gerekecek.” İfadelerini kullandı.

nusret-bayraktar-rize-milletvekili.20140921140507.jpg