Bayraktar İlçe İlçe Dolaşıyor

Bayraktar İlçe İlçe Dolaşıyor
AK Parti Rize Milletvekili adayı Nusret Bayraktar, Doğu Karadeniz Mastır Planı kapsamında bu bölgede 150 bin gence iş imkanı sağlanacağını belirtti.

AK Parti Rize milletvekili adayı Nusret Bayraktar Rize’de sürdürdüğü seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bayraktar, seçim çalışmaları kapsamında Kalkandere ilçesinde esnafları ziyaret ederek vatandaşlardan destek istedi.

Bayraktar burada yaptığı açıklamada, doğu Karadeniz mastır planı kapsamında bu bölgede 150 bin gence iş imkanı sağlanacağını belirtti.

Bayraktar orman kanunu yasasına da değinerek, ‘’9 maddelik tapu kadastro kanunu çıkardık. 2b olan alanları, mera alanları, yaylar ve turizm bölgeleri de içinde olmak kaydıyla yeni bir proje hazırladık. Bu kanunun bir bölümü çıktı. Bir bölümünde çıkartılan kanun 2012 yılı sonuna kadar bu işlemlerin durdurma yetkisini komisyona verdik. CHP bunu da anayasa mahkemesine götürdü. 2012 seçimleri seçimlerinden sonra bu tasarı yeniden gündeme alınacak.’’dedi.

Ülke meseleleri ile bir dizi projeler ürettiklerini ifade eden Bayraktar, ‘’Nedir bu projeler çağrı merkezi bunlardan biri, yeni çay politikası bunlardan biri Derepazarı kendirli yolu, İyidere Kalkandere-ikizdere yolu bunlardan biri. 4 km’lik ovit tüneli projesi ağustos ayının sonunda bitiyor. Önce 7 km lik planlanan ovit tüneli projesi iklim şartları göz önünde bulundurularak bütün sene işler hale sağlamak için 14 km’ye çıkartıldı. Bu proje ile Rize Mardin Mardin Ortadoğu bağlantısı bu bölge ciddi bir hareket alanı olacak. Bunun dışında doğu Karadeniz turizm projesini biz yürütüyoruz. İlk ödeneği 13 milyon lira valilikler hesabına dağıtıldı. Yayla yollarının turizm yolu olarak hazırlanması için alt yapı çalışmaları başlayacak. 1.5 milyar dolar para harcanacak. Yılda 2 milyon turist gelecek. 2 milyar dolar gelir gelecek. Bu bölgenin de 150 bin gencine de iş bulunacak.’’diye konuştu.