Bayramda eli öpülecek başkan

Bayramda eli öpülecek başkan
Borç batağındaki belediyenin başkanı otomobilini satıp çalışanlarına ödeme yaptı.

Borç batağındaki Uşak'ın Ulubey ilçesi Belediye Başkanı CHP'li Ali Rıza Ada, özel otomobilini satarak bayram öncesi 30 çalışana 300'er lira ödeme yaptı.

Ulubey Belediyesi’ne, ANAP’lı Ahmet Bayraktar’ın başkan olduğu 1994 ile 2001 yılları arasında ödenmeyen elektrik faturaları için faizleriyle birlikte 290 bin lira elektrik borcu geldi. Borcun 70 bin liralık ana parasını ödeyen Ulubey Belediyesi, faizlerine ise Ulubey Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak itiraz etti. Mahkeme belediyenin 700 bin lirayı bulan faiz borcunu ödemesine karar verdi. Bu karar Yargıtayca da onaylandı.

29 Mart’taki yerel seçimlerde başkan seçilen CHP’li Belediye Başkanı Ali Rıza Ada, Osmangazi Elektrik Dağıtım Ananomi Şirketi (EDAŞ) yetkilileri ile görüşerek, borcun dondurulup, 5 yılda ödenmek üzere taksitlendirilmesi istedi.

Ancak EDAŞ, belediyenin bu önerisini kabul etmedi. Belediyenin borcunu ödeyememesi üzerine, banka hesapları ve malvarlıklarına haciz konuldu.

Bu nedenle belediye, çalışanlarının maaşlarını ödeyememeye başladı. Çaresiz kalan Başkan Ada, yaklaşan Ramazan Bayramı’nda belediye çalışanlarının mağdur olmaması için kendisine ait 2005 model Fiat Palio otomobili 10 bin liraya satıp 30 belediye çalışanına 300’er lira ödeme yaptı. Başkan Ali Rıza Ada, borcun ödenmesi konusunda bir çözüm yolu bulmak için uğraştıklarını belirterek, “Bayramdan sonra sıkıntıyı çözebilmek için üçüncü defa Ankara’ya gideceğim” dedi.