Bayramda Uzakdoğu Turu Düşünenler Dikkat!

Bayramda Uzakdoğu Turu Düşünenler Dikkat!
Kurban Bayramı tatil seçenekleri için vizesiz yerler arıyorsanız biz size dünyanın en sıcak yerlerini önereceğiz.

Hepimizin bildiği gibi vizesiz tur seçenekleri arasında en güzel destinasyonlardan biri Uzakdoğu’dur. Özellikle Kurban Bayramı tatil seçenekleri için vizesiz yerler arıyorsanız biz size dünyanın en sıcak yerlerini önereceğiz.

Dünyanın en sıcak şehri neresidir diye sorsak size? Muhtemelen Afrika kıtasından bir ülke veya hemen Sahra Çölü dersiniz. Biz biraz daha istatistiki bilgilerle cevaplayalım o vakit: Dünya Meteoroloji Örgütü’ne göre, Bangkok dünyanın en sıcak şehri olarak kabul ediliyor. Siz de bu bayramda Uzakdoğu turuna katılacaklardan biriyseniz, ne yapın edin bu önerilerimizi mutlaka bir yere not edin. İşte sizler için seçtiğimiz yıl boyunca yüksek sıcaklıkların esir aldığı Bangkok ve diğer Uzakdoğu şehirlerinde serinleme yöntemleri:

21-037.jpg

  • Buz barda bir şeyler için

Madem dünyanın en sıcak şehri seçilmiş, o zaman açılışı da Uzakdoğu turlarının vazgeçilmezi Bangkok’ta yapalım. Bangkok'taki en havalı barın ortasında bulunan Titanium Club &Ice Bar’a Sukhumvit adlı yoldan ulaşabilirsiniz. Burasıöylesine serin ki, aslında serinlemeyi bırakın, ısınmak için votkaya ihtiyacınız bile olacak. Çünkü bar sıcaklığı -10 santigrat derece. Votka yerine daha doğal bir ısınma yöntemi içinse Tayland’ın en iyi DJ’lerini getirten Titanium Club &Ice Bar’ın partilerinde bol bol dans edebilirsiniz.

  • Su parkına gidin

Devasa su kaydıraklarından soğutulmuş dalga havuzlarına kadar Uzakdoğu’da serinlemek için bir başka eğlenceli yöntem daha düşünemiyoruz. Bayram tatilinizi dünyanın en sıcak bölgesinde geçiriyor olabilirsiniz ama her şeyin çaresi var elbette! Khan Na Yao'da bulunan Siam Park City, Bangkok'un en büyük eğlence ve su parkı. Burada muazzam bir dalga havuzu ve bir dizi etkileyici su kaydırağı bulacaksınız. Şehrin diğer bir popüler tematik parkı ise Dream World. Hatta parkın bir bölümü, çocuklar için harika geniş bir su oyun alanından oluşuyor.

1-087.jpg

  • Havuz partisine katılın

Bangkok’taki otellerden bazıları, sırılsıklam ıslanacağınız vahşi havuz partilerine ev sahipliği yapıyor. Şehrin gece hayatı çok kalabalık, zaten yeterince sıcak diyorsanız, gündüz ve akşamüstü düzenlenen havuz partilerine katılın. Bazı yerlerde geceleyin de yapılabiliyor. Birbirinden eğlenceli havuz partilerini düzenleyen en iyi mekanlar arasında Double Treeby Hilton, Swissotel Le Concorde, SO Sofitel Bangkok ve The Westin Grande bulunuyor. Birçoğu giriş ücreti istiyor, ancak genellikle ücretsiz bir bardak alkollü içecek de bu ücrete dahil ediliyor.

670-009.jpg

  • Şehir merkezindeki Surf Cafe’de buz gibi bir kokteyle ne dersiniz?

Flow House Bangkok, Bangkok'un tam kalbinde yer alıyor. Surfers veya Flow Rider olarak da bilinen dev dalga simülatörü ile Uzakdoğu turunuz tam bir maceraya dönüşecek. Simülatörde sörf yapmak istemeyenler, Chang Surf Bar'da buz gibi soğuk bir bira veya Surf Cafe'de biraz daha tatlı bir şeyler içebilirler. Simülatöre biniş izni ise 750 Tayland Bahtı (yaklaşık 21 $).

  • Buz pateni yapın

Bangkok gibi sıcak bir şehirde sıfırın altındaki sıcaklıkları bulmak mucize gibi bir şey. Ancak, şaşırtıcı bir şekilde şehrin dört bir yanında bulunan pek çok buz pateni pisti adeta hayat kurtarıyor. Rink adındaki alışveriş merkezinin 1. katında bulunan buz pistine gidebilirsiniz. Bunun yanı sıra Siam Discovery Center'ın yedinci katında bulunan Ice Planet adlı buz pateni pisti yaklaşık 1.900 metrekarelik bir alandan oluşuyor.

00-041.jpg

  • Snow Town'ı ziyaret edin

Şehirdeki ilk "kar evi" olan Snow Town, serinlemek için harika bir yer. Ziyaretçilerin konaklamak, kar ile şekiller yapmak ya da kızakla turlamak için akın ettiği Snow Town, Gateway Ekamai Alışveriş Merkezi'nde yer alıyor. Çocuklar için giriş ücreti 80 Tayland Bahtı iken, yetişkinler içinse 100 baht ve ayrıca merkezde kiralamanız gereken şeyler olabiliyor.

22-037.jpg

  • Hiçbiri işe yaramazsa eğer klimaya tabisiniz demektir…

Üst düzey alışveriş merkezlerinden lüks sinema salonlarına, son teknoloji havalandırmaları olan çok sayıda serin ve kapalı alanlar var. Bayram tatilinizde kâbusunuz olabilecek bu sıcaklardan kaçmanın en iyi yanı serin bir alışveriş merkezini gezmek ya da konakladığınız otel odasında klimayı açmak. Uzakdoğu turunuzda gününüzü en sıcak ve az sıcak olmak üzere ikiye ayırırsanız, zamanınızı çok daha verimli kullanabilirsiniz.