BBP, Kemer'de kampa girdi

BBP, Kemer'de kampa girdi
BBP Genel Başkanı Topçu, Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili hala aydınlanmayan karanlık noktalar bulunduğunu savundu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel İstişare Kampı, Antalya'nın Kemer ilçesinde başladı. Parti Genel Başkanı Yalçın Topçu, eski Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşamını yitirdiği kazayla ilgili hala aydınlanmayan karanlık noktalar bulunduğunu savunarak, bunun aydınlatılması için çalışacaklarını söyledi.

BBP Genel Başkanı Topçu, Queen Elizabeth Otel'de düzenlenen kamp çalışmalarının açılışında yaptığı konuşmada, Antalya toplantılarının geleneksel hale geldiğini belirtti ve helikopter kazasında yaşamını yitiren eski genel başkanları Yazıcıoğlu'nun fiziki olarak olmasa da ruhen aralarında olduğunu söyledi.

Topçu, konuşmasında ağırlıklı olarak Yazıcıoğlu'nun parti açısından taşıdığı öneme işaret etti ve kaza ile ilgili hala açıklık kazanmayan noktalar bulunduğunu savundu.

Topçu şöyle devam etti:

''Biz Yazıcıoğlu ailesi ve parti olarak devlete, millete karşı üstümüze düşeni yaptık. Şimdi görevini yapması gereken devlet. Bize sahip çıkması gereken millet. Devleti idare edenler bu mesele ile alakalı bir an evvel görev yapmalarını bekliyorum. Hep beraber bu ülkede karanlıkta hiçbir şey kalmaması için uğraşacağız. İsmail Güneş'in imdat diyerek aradığı hayat hakkını hep beraber biz yerine getireceğiz.''

BBP Genel Başkanı Topçu, Yazıcıoğlu ile bir çok anısının bulunduğunu belirtti ve kendisi olmasa bile ruhaniyetinin aralarında olduğunu tekrarladı.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin'i ziyaret ettiklerini hatırlatan Topçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kendilerinden helikopter hadisesine özel yetkili savcılar tarafından bakılmasını talep ettik. 20 ay sonra bu prosedürü tamamladılar. Şimdi de Başbakandan Başbakanlık Teftiş Kurulunu, idari noktada harekete geçirmesini bekliyorum. Yazıcıoğlu, benim kardeşim diyen Başbakan Erdoğan'a sesleniyorum. Kardeş hukuku böyle mi takip edilir? Kardeş hukukunun sana bağlı olan bir bakan tarafından istihza edilmesini nasıl vicdanınız kabul ediyor? Başbakanlık Teftiş Kurulu'nu harekete geçiren, milletin vicdanı mı, Devlet Denetleme Kurulu raporları mı, yoksa negatif bakanınız mı doğru söylüyor görün. 'Yazıcıoğlu öldürüldü' demesini kimse istemez. Ama siz 'kaza' diyorsunuz, millet 'suikast' diyor. Bilgi ve belgeler ışığında Devlet Denetleme Kurulu bizim iddia ettiğimiz şüphelerin bir kısmına 'Evet, böyledir bakılması gerekiyor' diyor.''

Topçu konuşmasında, yaklaşan genel seçimlere de değindi ve partisinin 50 bin üyesi bulunduğunu, her üyenin 100 oy getirebilmesi halinde, 5 milyon oy alarak meclise girebileceklerini anlattı. Topçu, ''Seçimlerde biz üstümüze düşeni yapalım. Ben milletin davasını ve şehidimin emanetini ona yakışır şekilde sürdürmek istiyorum'' dedi.
    
BBP'nin Kemer'de düzenlediği BBP'nin eski Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen partililerin katıldığı kamp çalışmaları yarın devam edecek.