BBP-MHP dedikodularına son nokta

BBP-MHP dedikodularına son nokta
BBP ile birleşme görüşmeleri yapılıyor iddialarına partinin Genel Sekreteri Mustafa Destici'den son veren bir açıklama...

BBP ile birleşme görüşmeleri yapılıyor iddialarına partinin Genel Sekreteri Mustafa Destici'den son veren bir açıklama. Seçimlere BBP kendi çatısı altında girecek diyen Destici dedikoduların da kaynağını işaret etti.

Son günlerde MHP-BBP ile birleşecek dedikodularına Genel Sekreter Mustafa Destici'den yazılı bir açıklama geldi. Destici açıklamasında şunları söyledi: Hedefimiz, Ebedi Siyasi Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayali partimizin misyonu olan “Milletin Muktedir İktidarı”nı gerçekleştirip, “Tam Bağımsız Güçlü Bir Türkiye”yi oluşturarak, “Adriyatikten Çin Seddine Kaynaşmış ve Birleşmiş Bir Türk-İslam Birliği” kurmaktır.

Son günlerde bazı internet sitelerinde yer alan‘ BBP’den MHP’ye Birleşme Cevabı’ meyanındaki haber ve yorumlar kasıtlı yönlendirme noktasında değerlendirilecek bilgiler içermektedir. Dile getirdiğimiz düşünce ve beyanların ötesinde anlamlandırılan haberlerin bizim beyanlarımızla ilgisi bulunmamaktadır.

Bu vesileyle olayların aslı şudur;

MHP’den BBP’ye resmi veya gayriresmi hiçbir şekilde birleşme önerisi gelmemiştir. Dolayısıyla partimizin böyle bir gündemi yoktur. Fakat bir kısım yayınlar ve bazı gazetecilerin konuyla alakalı soruları üzerine bazı açıklamalar yapılmıştır. Yapılan açıklamalarda BBP’nin 18 yıllık tertemiz bir mazisiyle son seçimlerde 1 milyon oy almış Türkiye geneli bütün il ve ilçelerde teşkilatı olan bir parti olduğu ve gönül bağıyla ilişkili bulunduğu birçok sivil toplum kuruluşuna sahip büyük bir camianın söz konusu olduğu dile getirilerek, böyle ciddi konuların medya üzerinden konuşulamayacağı ifade edilmiştir. Konuyu basite alan bir yaklaşım söz konusu olmadığı gibi bu konuyu abartarak gündeme getirmenin de mevcut durumda gerçekliğinin olmadığı da vurgulanmıştır. BBP olarak, misyonumuz gereği Türkiye’de Büyük Birlikler isteriz. İlkeleri ve hayalleriyle aynı iklimi soluyan, ortak maziye sahip ve ortak idealleri savunan farklı siyasi yapılar var ise bir araya gelerek güçlü organizmalar oluşturması elbette önemsenmelidir. Partimiz milliyetçi, maneviyatçı, demokrat ve sivil yapısıyla 18 yıldır varlığını devam ettirmiş ve aziz milletimizin gönlünde müstesna bir itibara sahip olmuştur. Eksenimizi bu ilkelerin belirlemesi şartıyla, farklı siyasi yapılardan gelebilecek çeşitli önerileri değerlendirerek yetkili kurullarımızda istişareye açarız. Bizim söylediğimiz bundan ibarettir. Ayrıca ‘milliyetçilerin birleşmesi’ diye bahsedilen düşüncelerle ilgili tek muhatab BBP değildir. Çeşitli partilerde bulunan, hatta siyaset dışında kalan birçok kıymetli kişi ve kurumlar vardır. Bunları da kuşatan bir istişare açılımına ihtiyaç vardır diye düşünüyoruz.

Kısaca, BBP, geçmişten günümüze günlük ve siyasi hayatımızı belirleyen ilkelerimizi minval kabul ederek her türlü istişareye açıktır. Bundan sonraki süreçte bu konuyu gündeme taşıyanlar muhataptır.

BBP, kendi teşkilatları ve kadrosuyla önümüzdeki seçimlere yönelik çalışmalarını büyük bir heyecan ve şevkle sürdürmektedir. Hedefimiz, Ebedi Siyasi Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayali partimizin misyonu olan “Milletin Muktedir İktidarı”nı gerçekleştirip, “Tam Bağımsız Güçlü Bir Türkiye”yi oluşturarak, “Adriyatikten Çin Seddine Kaynaşmış ve Birleşmiş Bir Türk-İslam Birliği” kurmaktır.

Mustafa DESTİCİ / BBP Genel Sekreteri