BBP Rize İl Başkanı Özçelik: Ekmeğin fiyatına bugünlerde zam yapılmasını çok doğru bulmuyoruz

BBP Rize İl Başkanı Özçelik: Ekmeğin fiyatına bugünlerde zam yapılmasını çok doğru bulmuyoruz
Büyük Birlik Partisi (BBP) Rize İl Başkanı Ensar Özçelik, Rize’de ekmeğe yapılacak zamla ilgili “Halkımızın en temel gıdası olan ekmeğin fiyatına bugünlerde zam yapılmasını çok doğru bulmuyoruz.” dedi.

BBP Rize İl Başkanı Ensar Özçelik, Rize Fırıncılar, Kadayıfçılar, Pastacılar ve Simitçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığının ekmek fiyatı için zam talebinde bulunması dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Halkımızın en temel gıdası olan ekmeğin fiyatına bugünlerde zam yapılmasını çok doğru bulmuyoruz. Daha asgari ücretin uygulamaya girmeden halkımızın zam ile karşı karşıya kalması alım gücünü düşürmemeli. Alım gücünün korunması ve enflasyonla mücadele için zamları durdurmalı, vatandaşımız ezdirilmemeli.” dedi.

Fırıncı esnafı ile çiftçiye destek verilmesi gerektiğini kaydeden İl Başkanı özçelik, “Üreten esnafımızın girdi maliyetlerinin sürekli artıyor olması, verilecek desteğin zorunlu olduğunun göstergesidir. Bu kapsamda devlet olarak esnafımıza, SSK, elektrik, un gibi birçok kalemde destek verilmeli. Buğday üreten çiftçimizin de tohum, gübre, mazot ve sulama gibi girdi maliyetlerine daha çok destek verilmelidir. “ diye konuştu.

Özçelik, kentte halk ekmek büfelerinin arttırılması gerektiğini savunarak, şunları kaydetti: “”Ekmek satışında önemli bir yere sahip olan halk ekmek büfelerinin bu kapsamda sayılarının artırılmasından yanayız. Daha çok vatandaşımızın yararlanması gerektiğini düşünüyoruz. Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan ve milyonlarca çalışan insanımızın beklediği asgari ücret henüz uygulamaya girmeden market raflarındaki etiketler değiştirilmemeli. Ticaret Bakanlığımızın bu konudaki denetimleri artırmasını talep ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
13 Yorum