Bebeğini Emzir Kanserden Kurtul!

Bebeğini Emzir Kanserden Kurtul!
Rize Devlet Hastanesi'nde görev yapan diyetisyen Nafiye Altay Uzunok, emziren kadınların meme kanserine yakalanma riskinin daha az olduğunu söyledi.

Uzunok, ''Emzirme Haftası'' dolayısıyla yaptığı açıklamada, anne sütünün yeni doğmuş bir bebeğin büyüme ve gelişmesi için gerekli tüm sıvı, enerji ve besin öğelerini içeren biyo yararlılığı yüksek, sindirimi kolay doğal bir besin olduğunu belirtti.

nafiye-altay-uzunok-rize-devlet-hastanesi-diyetisyeni.jpgAnne sütü ve emzirmenin hem bebek hem de anne için başta beslenme olmak üzere sağlık, bağışıklık gelişimsel psikolojik sosyal ve ekonomik yönden çok sayıda yararları olduğunu ifade eden Uzunok, ''Anne sütü, bileşim ve kalite yönünde bebeğin büyüme hızına uygundur. Kolay sindirilir ve sindirimle kayıp olmaz. Alerjik değildir. Ekonomiktir. Temiz ve mikropsuzdur, özel hazırlamayı gerektirmez. Mikroplara karşı koruyucu öğeler içerir. Anne ile çocuk arasında sevgi ilişkisinin kurulmasını güçlendirir, her ikisinin ruh sağlığının korunmasına yardımcı olur'' dedi.

Bebeğin ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmesi gerektiğini Uzunok, ''6 aydan sonra ek gıdalarla beraber, 2 yaşına kadar emzirmeye devam edilmelidir. Her memeli canlının sütü, kendi yavrusunun beslenmesine uygundur. Anne sütünün en önemli üstünlüklerinden bir tanesi de bebeğin ihtiyacına göre değişkenlik göstermesidir. Doğumdan sonra ilk 5 günde salgılanan sütte bulunan proteinlerin önemli bir bölümü mikroplara karşı bebeği koruyan bağışıklık hücreleri ve antikorlar içerir. Yani bebeği hastalıklardan korur. Emziren kadınların meme kanserine yakalanma riski daha azdır'' diye konuştu.

bebegini-emzir-kanserden-kurtul!.jpg