Bedeli Ödenmediği Gerekçesiyle Yolu Kapattılar

Bedeli Ödenmediği Gerekçesiyle Yolu Kapattılar
Rize'de Yazıcı ailesi, tapulu arsalarının üzerinden geçen yolun bir kısmını, bedeli ödenmediği gerekçesiyle 8 yıl önce trafiğe kapattı.

Arsanın hissedarlarından Muhammet Yazıcı, yaptığı açıklamada, Paşakuyu Mahallesi Yenişehir Caddesi üzerinde bulunan, ailesine ait 7 hissedarlı yaklaşık 300 metrekarelik arsanın üzerinden 12 yıl önce yol geçtiğini belirtti.

Yazıcı, 2004 yılından sonra arsaları üzerinden geçen yolun bedelini istediklerini, istediklerini alamayınca da yolun bir kısmını trafiğe kapattıklarını ifade ederek, ''Sadece arsa bedelinin tespit edilip verilmesini istedik. Biz sadece hakkımız olanı istiyoruz, fazlasını değil. Burada trafik sıkışıyor, sürücüler ve yayalar zor durumda kalıyor. Bu durumdan biz de memnun değiliz. Ancak belediyeye kamulaştırmaya talebimizi ilettiğimizde olumsuz cevap aldık. Biz de geri adım atmadık'' dedi.

Burada sürücü ve yayaların yaşadığı zorlukları görünce yolun kalan kısmının da açılması için belediyeye başvurduklarını anlatan Yazıcı, ''(Kalan kısmı açıyoruz, toprak bölümü asfaltlayın) dedik, para talep ettiler. Biz de kızdık, yolu açmadık. Bakalım nereye kadar sürecek, bekliyoruz'' diye konuştu.

BAKIRCI: YOLUN KAMULAŞTIRMASI SÖZ KONUSU DEĞİL

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise yolun söz konusu arsadan, kendi dönemlerinden önce geçirildiğini belirterek, yolu kamulaştırma durumlarının olmadığını söyledi.

Temeli atılan Güney Çevre Yolu'nun Karayolları tarafından bölgeden geçen yolla birleştirileceğini ifade eden Bakırcı, ''Bu çalışma ile yol üzerinde kalan bu ve buna benzer arsalar kamulaştırılarak alınacak. Böylece sorun ortadan kalkmış olacak. Biz bu durumu arsa sahiplerine anlattık. Ama onlar buna yanaşmadı. Bize 'yolu asfaltlayın, açacağız' dediler. Ancak asfaltlarsak yolu kullandığımız için bizi dava edeceklerdi. Davayı da tapu sahibi oldukları için kazanacaklardı. Biz de buna yanaşmadık'' dedi.