Bedensel Engelli Rizeli Yüzücüler, Tedavi İçin Gittikleri Havuzdan Türkiye Şampiyonluğuna Uzandı

Bedensel Engelli Rizeli Yüzücüler, Tedavi İçin Gittikleri Havuzdan Türkiye Şampiyonluğuna Uzandı
Bedensel Engelliler Yüzme Paralimpik Türkiye Şampiyonasına katılan Rizeli sporcular başarıları ile göz doldurdular.

Aksaray Olimpik Yüzme Havuzunda 17-18 Ocak 2018 tarihlerinde yapılan Bedensel Engelliler Yüzme Paralimpik Türkiye Şampiyonasında Rizeli sporcular göz doldurdu. Yarışmaya 32 kulüpten 150 engelli sporcu katılım sağladı.

Türkiye Şampiyonasından madalya ile dönen sporcular Semanur Kutanis, Mustafa İnanç Er, Azranur Yazıcı ve Antrenörleri Şeyda Belli, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik’i makamında ziyaret ettiler.

bedensel-engelli-rizeli-yuzuculer-ilk-sampiyonalarinda-madalya-sevinci-yasadi-1.jpg

Ziyarette Antrenörleri Şeyda Belli yarışmaya çok kısa bir süre zarfında hazırlandıklarını bu kısa süre içersinde Rize’yi başarı ile temsil eden sporcularıyla gurur duyduğunu belirtti. Bedensel Engelliler Yüzme Antrenörü Şeyda Belli maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik olmak üzere emeği olan herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “ Toplumun farklı kesimlerini yaşamlarını kolaylaştırmak, hayat standartlarını yükseltmek için bu tür organizasyonlara katılarak bireylerimize değerli olduklarını hissettirmek istiyoruz. Müsabakada yarışan sporcularımız hepsi çok kısa bir sürede bu başarıyı elde etmişlerdir. Semanur Kutanis’in 1 tane 4.lük madalyası ve 2 tane Türkiye 2.ciliği bulunmakta bu başarıyı sadece 2 aydır yapmış olduğu çalışmalar ile elde etti. Azranur Yazıcı henüz 8,5 yaşında olmasına rağmen Türkiye şampiyonasında 4. lük madalyasını almayı hak etti.15 yaşında olan Mustafa İnanç Er ise 4 tane Türkiye 4.lüğü madalyası alarak 2,5 ayda yaptığı performanslı çalışması ile hak ettiği yere geldi. Görüyoruz ki sporcularımızın her biri yaptıkları işten mutlu olarak başarıları ile Türkiye Şampiyonasından geri geldiler. Burada emeği büyük olan başta aileleri olmak üzere antrenörleri ve kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Tedavi için geldikleri havuzdan birer şampiyon olarak çıkmaları bizlere ve Rize iline büyük gurur yaşatmıştır. Bundan sonraki süreçte katılacakları şampiyona da kendilerine başarılar diliyorum “ dedi.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 100'e yakın Özel ve Bedensel engelli sporcu İl Müdürlüğüne bağlı tesislerde uzman antrenörler eşliğinde sportif faaliyetlerine devam ediyor.

bedensel-engelli-rizeli-yuzuculer-ilk-sampiyonalarinda-madalya-sevinci-yasadi-2.jpg