Bekaroğlu 15 Dakika Sözünü Tutamadı

Bekaroğlu 15 Dakika Sözünü Tutamadı
Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, 15 dakikalığına eline aldığı mikrofonda vermiş olduğu sözü tutamadı.

Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Karadenizli ünlü sanatçılar Gökhan Birben ve Davut Güloğlu’nun da katıldığı “Rize’nin Şöleni” adlı konser programında yaptığı konuşmada, daha evvel konserde siyaset konuşmayacağını ve programın şölen programı olduğunu söyledi. Bekaroğlu, konserdeki konuşmasında da “Bu akşam burada siyaset konuşmayacağım” demesine rağmen konuşması boyunca siyaset konuştu. Akabinde “Ben daha fazla siyaset konuşarak sizleri rahatsız etmek istemiyorum.” diyerek sözlerini sona erdirdi.

Bekaroğlu’nun şölen adı altındaki konser programında siyaset konuşmasının konsere gelen bazı vatandaşları rahatsız ettiği gözlendi. Bazı vatandaşlar ise konserin amacı dışına taşınarak konserde siyaset yapılmasına ve siyaset konuşulmasına tepki göstererek konseri terk etti.

mehmet-bekaroglu-fotograf-1.jpg

saadet-partisi-rize-soleni-2.jpg

İşte Bekaroğl’unun siyaset konuşmayacağım dediği konser konuşması: 30 Mart’ta bir seçim var. Bu seçim münasebetiyle yürütülen kampanyalarda çok yorulduk. Zaman zaman da çok gerildik. Özellikle Ankara’da estirilen ters siyaset milleti yordu, cephelere ayırdı. Milyonlarca gençte bugün YGS’ye girdi. Onlarda sınav stresi yaşadı. Biz istedik ki bu stresi atalım, bir arada eğlenelim, biraz horon yapalım. Bu ülke bizim ülkemiz, o gerginlikler içerisinde bize birçok şey katın ama her şeyden evvel barış katın. Huzur gerekiyor. İşte bu huzura katkı sağlayalım diye böyle bir şölen düzenledik. Ben daha evvel söz verdim. Bu şölende siyasi konuşma yapmayacağım dedim, sözümde duracağım. Gerçekten siyasi konuşma yapmayacağım. Sadece bu şöleni stres atmak için düzenledik.

Değerli Rizeli sanatçılar Gökhan Birben ve Davut Güloğlu sağolsunlar bizim için, sizin için Rize’ye geldiler. Bize hep nerden geliyor bu değirmenin suyu diye sorup durdular. Oysa mütevazi bütçemizle imece usulü ile toplanan paralarla mütevazi bir seçim kampanyası yürüttük. Dostluk vardı burada, güzellikler vardı burada. İşte Gökhan kardeşimizde Davut kardeşimizde hiçbir ücret talep etmeden buraya geldiler, size geldiler. Sağolsunlar varolsunlar.

Gençlere sesleniyorum özellikle. Evet bir cepheleşme var, gerginlik var ama asla karamsar olmayın. Sorunlarımız var, sıkıntılarımız var ama yine karamsar olmaya gerek yok. Evet, Rize’de gençlere iş sahası yok. Rize’de gençlerimiz Rize’den ilk fırsatta gitmek istiyor. Sosyal hayat yok, sıkıntılar var. Esnafın, öğrencinin, işçinin sıkıntısı var. Var ama yine de karamsar olmaya gerek yok. Bakın biz Rize’nin sıkıntılarını anlattık. Çözüm yollarını teklif ettik Rize’ye. Bunları da oturduğumuz yerden yapmadık. Önce Rize insanına sorduk sonra uzman ekipleri getirdik. Bunlarla Rize’yi dağ taş, sokak sokak gezdik. Tepeden baktık, Rize’nin sıkıntılarını masaya yatırdık sonrada projeler oluşturduk. Konuştuk bütün bunları. Sanıyorum sesimiz herkese ulaştı. O nedenle ben bu akşam burada siyaset konuşmayacağım. Ancak birkaç satır biz Rize diyoruz, Rize’yi konuşuyoruz. Rize Belediyeciliği diyoruz. Bu şehir ne olacak diyoruz. Bu imar problemleri ne olacak, bu trafik, üstü açılıp kapatılmayan dereler ne olacak diyoruz. Bu ticari hortum tıkanması, esnafın sıkıntısı ne olacak diye soruyoruz. Bize diyorlar ki. Susun, susun. Başbakan var. Eyvallah Başbakan’a. Selam ediyoruz. Zaten bu Rize her zaman Başbakanlar gördü ve herkesi de selamladı. Öyle dışarıdan otobüsleri getirmeye gerek yoktu. Zaten Başbakanımızı burada Rize halkı toplanıp coşkuyla selamladı. Bizim Başbakanımızla bir sorunumuz yok. Bu seçimde zaten başbakan seçimi değil, bu seçim belediye seçimidir. Bu seçim 10 yıldır Rizeyi ihmal edenlere, Rizeli’nin üzerine baskı kuranlara hesap sorulacağı ve belki bir hayır diyileceği bir seçimdir.

mehmet-bekaroglu-fotograf-3.20140323223910.jpg

Evet 30 yıldır Rizeli Başbakanlarla övünüyoruz. Ne güzel. Şöyle bir problem var hep Ankara’ya bakıyoruz.  Ankara’dan gelecek diye bakıyoruz. 30 yılımızı Ankara’dan gelecek olanlara bağladık. Ama balık tutmayı unuttuk. Sürekli gelen balık var o gelen balıkları da hep büyükler yuttu. Rizeliler, sevgili gençler; artık Rize’nin dinamikliliğini ortaya çıkarmanın zamanı gelmiştir. Artık Rizeli balık tutmayı öğrenecek, balık tutacak. Elbette Ankara’dan da gelecek. Vergi veriyoruz biz. Değilmi ki 100 liralık benzin aldığınızda 67 lirası vergidir. Elbette Ankara’dan gelecek. Ama biz burada öğüteceğiz. Biz burada öğüterek burayı ayağa kaldıracağız. Bu böyle olacak bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Gençlerimizi karamsar görüyorum. Gençler karamsar, ne olacak diyor evlenme yaşına geldim evlenemiyorum, evlendim babamdan kalan emekli maaşına bakıyorum diyor. Ben diyorum ki bu ülke büyük bir ülkedir, bu Rize büyük bir ildir. Hiç canınızı sıkmayın geleceğiniz aydınlıktır.

Ben mevsimlik işçi bir babanın çocuğuyum. Bende sizin gibi her yaz geldim çay topladım. Şu omuzlarımda hala çay sepetinin izi ve ağrısı var. Ben bu Rize’de 13 yaşında Turist Otelinin altında denize girdim. Rize’yi bilirim buradan geldim ben.

Evet çok problemlerimiz var, çok sıkıntılarımız var. Ama Rize yaşıyor. Rize kendi küllerinden yeniden doğacak. Bundan hiç kimsenin hiç şüphesi olmasın. Bu karamsarlığı dağıtmalıyız, bu baskıyı kırmalıyız. Rize ayaklarının üstünde durmalı. Bakın, 30 Mart’ta bir seçim var. Bu seçim bizim için, Rize için bir dönüm noktası olabilir. Rize daha evvel  yaptı bunu 1989 ve 1994‘te muhalefet partisinden belediye başkanı seçti Rize. O zamanın başbakanı bunların dediği gibi Rize’ye yatırımları kesmedi. Yatırımları durdurmadı. Yine böyle olacak. Hiç kimsenin şüphesi olmasın.

mehmet-bekaroglu-rize-soleninde.jpg

Bu iktidar partisinin yerel temsilcileri eğer diyorlarsa ki Mehmet Bekaroğlu belediye başkanı seçilirse Başbakanımız, Rizeli Başbakan Tayyip Erdoğan Rize’ye yatırımları durdurur diyorsa Sayın Başbakana iftira ediyorlar. Eğer ben belediye başkanı seçilirsem Sayın Erdoğan’ın Ovit Tünelini kapatacağını mı söylüyorlar bunlar. Sözünü vermiş olduğu havaalanı projesini durduracağını mı söylüyorlar. İftira ediyorlar. Sayın Başbakan da böyle bir şey yapmaz, hiçbir Rizeli böyle bir şey yapmaz.

Sevgili gençler siyaset konuşmayacağım dedim biraz açıldım galiba.

Burada üniversite var. Bu üniversite 20 bin öğrencinin okuması için planlandı. Şehirde yapılması yanlıştı bir kampüse ihtiyacımız vardı ama şehirde yaptılar. Fakat Rize 20 bin öğrenciyi alamıyor. Niye alamıyor. Çünkü, Rize’yi öğrencilere uygun bir şehir haline getirmediler.

Rize turizm şehri olacak diyorlar ama Rize’yi turizm şehri olmasına hazırlamadılar. Akşam 6’da kapatılan bir şehir öğrenci şehri olamaz, turizm şehri hiç olamaz. Bunların olabilmesi için sosyal alanların olması lazım. Ama bunların hiçbiri Rize’de yok. Niçin bunları yapmadınız. Yapacağız diyorlar. Bende diyorum ki hadi ordan 10 senedir ne yaptınız ki bundan sonra yapacaksınız.

Ben daha fazla siyaset konuşarak sizleri rahatsız etmek istemiyorum.

Bekaroğlu, konuşmasının sonunda vatandaşlara kürsüden karanfil attı.

mehmet-bekaroglu-fotograf-4.jpg

mehmet-bekaroglu-fotograf-5.jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

RİZE ŞÖLENİNDEN FOTOĞRAFLAR

Davut Güloğlu’na Rize'de Sevgi Seli

Gökhan Birben ve Davut Güloğlu Coşturdu