Bekaroğlu Adaylığını Açıkladı

Bekaroğlu Adaylığını Açıkladı
Rize Eski Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, resmen Rize Belediye Başkan Adayı olduğunu açıkladı.

Rize Eski Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu,30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde resmen Rize Belediye Başkan Adayı olduğunu açıkladı. Resmen adaylığını açıklayan Bekaroğlu'nun Saadet Partisi'nden aday olacağı tahmin ediliyor.

Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu yaptığı açıklamada "Önce şunu belirtmeliyim ki Rize halkını temsil etmek yaşamın boyunca elde ettiğim en önemli payedir. Bu temsilin üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen Rize halkının şahsıma teveccüh gösteriyor olması beni mutlu etmektedir." dedi.

"Hiçbir talebi olmamasına rağmen son bir aydır çok sayıda Rizeli beni ve arkadaşlarımı arayarak 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Rize belediye başkan adayı olmamı istemektedir. Böyle bir şeyi hiçbir zaman düşünmediğimi ısrarla söylememe rağmen Rize’de bu işin hızlı bir şekilde örgütlendiğini görmekteyim." ifadelerine yer veren Prof. Dr. Bekaroğlu, "Herkesin bildiği gibi siyasette çalkantılı günlerim ve ilişkilerim oldu. Artık daha mütevazı ve belki de kalıcı işler yapmak üzere hastalarıma ve öğrencilerime dönerek yeni bir düzen kurmaya çalıştığım bugünlerde Rize halkından gelen bu ısrarlı talep beni zor durumda bırakmıştır. Başta ailem, dostlarım ve arkadaşlarım olmak üzere çok sayıda insanla istişare ettim ve çok zor olmakla beraber bir siyasetçi olarak bu duruma kayıtsız kalamayacağım kararına vardım.

Rize milletvekili olarak başladığım siyasi yürüyüşümde çok şey öğrendim. Bu tecrübelerimi Rize halkı için kullanmak boynumun borcudur. Ancak bir seçime girmekten söz ediyoruz ve bunun gerekleri var. Önümüzdeki günlerde bu gereklerin nasıl oluşturulacağı konusunda arkadaşlarımla birlikte bir çalışma yapacağız. Bu çalışmaların sonucunda gereklerin hazır olduğunu görür, uygun çatı ve Rize’yi temsil edip sorunları ile baş edebilecek kadro kurma konusunda sorun çıkmazsa Rize belediye başkan adayı olacağım.

Bu çalışmaların bu hafta içinde biteceği ve gelecek hafta başında Rize halkına somut bir açıklama yapabileceğimize inanıyorum." diye konuştu.