Bekaroğlu: “Aslankaya, Delikanlıdır”

Bekaroğlu: “Aslankaya, Delikanlıdır”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu, görevden alınan Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya’nın, kendisi üzerinden CHP’yi yıpratacak açıklamalar yaptığına inanmadığını söyledi.

Bekaroğlu, yazılı açıklama yaparak CHP Rize İl Başkanı  Mehmet Aslankaya’nın görevden alınma sürecine ve sonrasında basına yansıyan haberlerle ilgili değerlendirmede bulunan Bekaroğlu, İl Başkanının görevden alınması ile ilgili yapılan spekülasyonların CHP’yi yıpratma amacı taşıdığını belirtti.

Aslankaya’nın delikanlı olduğunu ifade eden Bekaroğlu, “Tüm işlemler CHP tüzüğü ve teamüllerine uygun olarak yapılmıştır. Bu konuda yapılan spekülasyonların partimizi yıpratma amacı taşıdığı açıktır. Sayın Aslankaya’nın beni de odağa alarak CHP’yi yıpratacak açıklamalar yaptığına inanmıyorum. Çok kısa bir süre önce CHP’ye katılmama sevincini ifade eden, bana bunun çok isabetli bir karar olduğunu söyleyen Sayın Aslankaya’nın, bazı basın organlarında kendisine atfedilen sözleri söylemesi mümkün değil, benim tanıdığım Sayın Aslankaya delikanlıdır; eğer böyle düşünseydi bunu önceden söylerdi, görevden ayrıldıktan sonra değil.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu’nun açıklaması şöyle:

“Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu, Rize İl Başkanı Sayın Mehmet Aslankaya’yı Genel Merkez Danışmanlığı görevine getirmiş ve yerine il yönetim kurulu üyesi Sayın Mesut Rakıcı’yi il başkanı olarak atamıştır. Sayın Rakıcı yapacağı istişarelerle yeni yönetim kurulunu oluşturup onay için MYK’ya sunacaktır. Hiç kuşku yok ki yeni yönetim kurulu oluşturulurken mevcut yönetimin tecrübelerinden yararlanılacaktır.

Bilindiği gibi seçim sath-ı mailine girilmiştir; Sayın Mesut Rakıcı ve ekibinin öncelikle geniş bir seçim komitesi oluşturup örgütü 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan seçimlere hazırlayacağına, sonra da girilecek kongre sürecini sağlıklı bir şekilde yürütüp CHP’yi Rize’de yükselteceğine inancım tamdır.

Tüm işlemler CHP tüzüğü ve teamüllerine uygun olarak yapılmıştır. Bu konuda yapılan spekülasyonların partimizi yıpratma amacı taşıdığı açıktır. Sayın Aslankaya’nın beni de odağa alarak CHP’yi yıpratacak açıklamalar yaptığına inanmıyorum. Çok kısa bir süre önce CHP’ye katılmama sevincini ifade eden, bana bunun çok isabetli bir karar olduğunu söyleyen Sayın Aslankaya’nın, bazı basın organlarında kendisine atfedilen sözleri söylemesi mümkün değil, benim tanıdığım Sayın Aslankaya delikanlıdır; eğer böyle düşünseydi bunu önceden söylerdi, görevden ayrıldıktan sonra değil.

Sayın Aslankaya uzun yıllar CHP’ye hizmet etmiş, zor zamanlarda partiyi Rize’de taşımıştır. CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak kendisine teşekkür ediyor, genel merkez görevi ile de partimize daha uzun yıllar hizmet edeceği inancımı ifade ediyorum.”

Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu
CHP Genel Başkan Yardımcısı