Bekaroğlu Bakırcı ve Kasap'ı Eleştirdi

Bekaroğlu Bakırcı ve Kasap'ı Eleştirdi
Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Rize Merkez ve Gündoğdu’da esnaf ziyareti yapan Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Rize gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın “Fuzuli gezmeyin. Başbakan Ak Parti’nin Rize Belediye Başkanını açıkladığı an Rize Belediye Başkanı seçilmiştir, belli olmuştur” sözleri ile Ak Parti Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın “Muhalefetin hiçbir şansı yok” ifadelerini eleştirdi.

Bekaroğlu yaptığı açıklamada, “Bir kentin belediye başkanını o kentin seçmeni seçer. Dolayısıyla Sayın Reşat Kasap’ın sözüde, Sayın Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın sözüde nezaket kurallarına aykırıdır, kibirli bir sözdür hemde demokrasinin temel ilkelerine aykırıdır. Arkadaşlarımın, Rizelinin beni çağırmasıyla Rize’de seçim olacak. Rizelinin önüne seçme şansını koyuyoruz, bunlar Rizelinin elinden seçme şansını alıyorlar. Halkı 5 yılda bir oy veren, oy makinesi olarak görüyorlar. Bu arkadaşlar ayıp ediyorlar, Rizeli seçimde bunların cevabını verecektir” dedi.

01.20140126212642.jpg

Reşat Kasap ve Halil Bakırcı’dan daha iyi iktidarla çalışacağını belirten Bekaroğlu, “Sayın Reşat Kasap ve Sayın Halil Bakırcı’dan daha iyi iktidarla çalışırım. Ben kimim? Rizeli Mehmet Bekaroğlu. Sayın Başbakanı dün tanımış değilim. Sayın Başbakanla 1970’li yıllardan, öğrenciik yıllarımızdan tanışırız. Sayın Başbakan benim yönettiğim Rize Belediyesinin yardımlarını mı kesecek? Hayır, böyle bir ifade  Başbakana büyük hakarettir, böyle bir şey demeleri en önce Sayın Başbakana ayıp etmektir”  ifadelerini kullandı.

Rizelinin hakkını, hukukunu savunacağını ve Rizeliye hizmet etmek için aday olduğunu belirten Bekaroğlu, “Başbakan değilde mesela Hasan Karal böyle bir engelleme yapacak diyelim. Olmaz böyle bir şey, yaptırmam, böyle bir şey yapmak sıkar. Mesela diyelim ki, Rizelinin hakkı olan bir para var ve bunu birisi engelleyecek. Mehmet Bekaroğlu’nu halk Belediye Başkanı seçti diye böylelikle halkı cezaladırmaya çalışacaklar. Benim bunu yaptırmayacağımı bütün Rizeli bilir. Ben muhalefet partisi milletvekiliydim. Çay paralarının nasıl ödendiğini, meclis kürsüsünden Rizelinin hakkını nasıl savunduğumu herkes bilir. Meclis kürsüsünden beni herkes hatırlar. Dolayısıyla şunu söyleyeyim ki Sayın Başbakanla çalışırım, hemde bu arkadaşlardan daha iyi çalışırım. Ben Rizelinin hakkını hukukunu savunacağım, Rizeliye hizmet edeceğim. Bu arkadaşlar bilmiyor herhalde, bunlar Başbakana hakaret ediyorlar. Başbakan böyle bir şey yapar  mı? Sayın Mesut Yılmaz böyle bir şey yapmadı. Belediye Başkanı o zaman muhalefetteydi. Başbakanda böyle bir şey yapmaz. Diyelim ki Başbakan değilde başka birileri yaptı. Rize Ankara’ya gider, kıyamet kopar, yapamazlar, yaptırmam” dedi.