Bekaroğlu: CHP AKP Koalisyonu Büyük Koalisyon Olur, 4 Yıl Sürer VİDEO İZLE

Bekaroğlu: CHP AKP Koalisyonu Büyük Koalisyon Olur, 4 Yıl Sürer VİDEO İZLE
CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu, “Eğer CHP ile AKP koalisyonu mümkün olursa büyük işler yapar ve dört sene devam eder. Başka türlü olursa bu koalisyon başarısız olur, hem CHP hem de AKP zarar görür" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu, CHP Rize İl Başkanlığının düzenlediği bayramlaşma programında partililerle bayramlaştı. Bekaroğlu, Başbakan Davutoğlu’nun hükümetin kurulmasını istediğini fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hükümetin kurulmasını istemediğini ve Erdoğan’ın ülkeyi seçime götürmek istediğini kaydetti.

İl Başkanlığı binasında gerçekleşen bayramlaşma programının ardından partililere yönelik konuşma yapan Bekaroğlu, koalisyon görüşmeleri sürecinin devam ettiğini ifade ederek, “Öyle tahmin ediyorum ki  bayramdan sonra pazartesi günü randevular verilir. Salı yada Çarşamba  iki partinin genel başkanı bir araya gelecekler ve tekrar konuyu müzakere edecekler. “ diye konuştu.

SAYIN CUMHURBAŞKANININ NE YAPMAYA ÇALIŞTIĞINI BİLEMİYORUZ

mehmet-bekaroglu-rizede-1-001.jpg

Ak Parti ile hükümet kurulabilecekse önümüzdeki  Çarşamba günü yapılacak görüşmelerde  koalisyon müzakeresine başlayabileceklerini ifade eden Bekaroğlu,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hükümetin kurulmasını istemediğini, ülkenin yeniden seçime götürülmesi için kulisler yaptığını iddia ederek,  “Sanki Başbakan hükümet kurulmasını istiyor. Kolaylaştırmak için de gerekli şeyleri şeyleri yapıyor. Ama Cumhurbaşkanı hükümet kurulmasını istemiyor. Niye istemiyor. Nerden çıkarıyoruz bunu daha CHP ve AKP’nin görüştüğü günün akşamı televizyona çıkarak hiç o gün kimsenin mevzu etmediği konuları gündeme getirdi. Hatırlayın. Dedi ki bunlar 3. Havalimanı inşaatını durdurmak istiyorlar. Köprü inşaatını durdurmak istiyorlar. Ne demek beni karşılarında bulurlar. Bunların zaten dikili ağacı yoktur filan. Nerden çıktı, nasıl çıkardı anlamakta güçlük çektiğimiz şeyler. Bu devam eden günlerde de sürekli olarak her akşam, her iftar bunları söyledi etti. Bilemiyoruz  Sayın Cumhurbaşkanının ne yapmaya çalıştığını bilemiyoruz. Ama bildiğimiz bir şey var. Bir muhatabımız var görüşmemiz var, görüştüğümüz insanlar var. Farklı bir genel başkanı var AKP’nin. Biz onları muhatap alıyoruz. Açık bir şekilde, şeffaf bir şekilde yaptığımız, konuştuğumuz her şeyi örgütlerimiz, halk ve seçmenle paylaşarak bir yol alıyoruz. “ diye konuştu.

mehmet-bekaroglu-rizede-5.jpg

CHP AKP KOALİSYONU KURULURSA BÜYÜK KOALİSYON OLUR, 4 YIL SÜRER

Bekaroğlu, konuşmasının devamında ise, “Hükümet kurulursa büyük hükümet olur, büyük koalisyon olur. Dünyada büyük koalisyon örnekleri vardır. Seçimden önce bana sormuştular. CHP ile AKP koalisyon kurar mı diye bir gazeteci sormuştu. Ben demiştim ki CHP’nin hiçbir karar organında böyle bir şey konuşulmadı. Biz seçime giriyoruz. Tek başımıza hükümet olmak istiyoruz. Ve fakat eğer böyle bir şey olursa bunun adı büyük koalisyon olur. Dünyada örnekleri vardır. Büyük koalisyonda büyük meseleleri çözmek üzere kurun. Başka bir şekilde bir ülkenin iki ana akım partisi bir araya gelmez. Rutin işleri yapmak için iki ana akım parti bir araya gelmez. Böyle bir şey olmaz. O ülkede ciddi problemler vardır o problemleri çözmek için iki ana akım parti bir araya gelir ve büyük problemleri çözer. Eğer CHP ile AKP koalisyonu mümkün olursa büyük işler yapar ve 4 sene devam eder. Başka  türlü olursa bu koalisyon başarısız olur hem CHP hem de AKP zarar görür. Biz tabiî ki CHP noktasından bakıyoruz” dedi.

mehmet-bekaroglu-rizede-2.jpg

TÜRKİYE’NİN CHP AKP KOALİSYONUNA İHTİYACI VARDIR

Türkiye'nin kutuplaşmadan kurtulması için CHP-AK Parti koalisyonuna ihtiyacı olduğunu savunan Bekaroğlu, "Çevremizde iç savaş var. Suriye'de 300 bine yakın insan öldü. İnsanlar, kimlikler, mezhepler üzerinden birbirini boğazlıyor. Böyle bir ortamda Türkiye'de bu kutuplaşmayı, düşmanlığı kaldırmamız gerekiyor. Sayın Genel Başkanımız her konuşmasında kimlik ve inanç siyasetinden çıkmamız gerektiğini söylüyor. Eğer biz böyle bir koalisyonu becerebilirsek bu büyük koalisyonun en büyük işlevi, koalisyon kurulur kurulmaz kendiliğinden oluşacak kutuplaşmayı ortadan kaldırmış olacaktır. Bunun Türkiye'ye büyük bir katkısı olacağı gibi CHP'nin de bir ihtiyacını görecektir. CHP'nin milletin değerleri, diniyle barışık olmadığı yönünde algı var ve oluşturuluyor. Toplum bunun üzerinden ayrıştığı için, bilmediği, tanımadığı için bu algının esiri olmaya devam ediyor. Böyle bir koalisyonu sürdürebilirsek bu algının yıkılmasına büyük katkı sağlarız."

Hedeflerinin hükümet kurmaktan yana olduğunu, hükümetin kurulmasıyla sorunların bir anda sona ermesinin mümkün olmadığını kaydeden Bekaroğlu, "CHP kurucu partidir. Bütün kriz zamanlarında, Türkiye'nin bütünüyle tıkandığı zamanlarda çıkış yolları bulmuştur. Bazen bulduğu çıkış yollarıyla da eleştirilmiş ve bazen siyasi parti olarak kaybetmiştir. Türkiye yine tıkanmıştır. Şu anda yaşanan siyasal kriz fırsata dönüşebilir ve bunu aşacak şeyler yapabiliriz. Büyük siyasi akla ihtiyaç var, küçük hesaplara değil" diye konuştu.

mehmet-bekaroglu-rizede-3.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDIOĞAN HÜKÜMET KURULMASINI İSTEMİYOR

Kendi kanaatine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın hükümetin kurulmasını istemediğini iddia eden Bekaroğlu, şunları söyledi: "Hal ve hareketlerinden, davranışlarından, Ankara'daki kulislerden çıkardığım sonuç budur. Sayın Cumhurbaşkanı bunu istemiyor ama hem CHP'nin hem AKP'nin siyasal aklının, bu konuda sayın Cumhurbaşkanının ikna olacağı bir ortamı oluşturacağı inancımı koruyorum. Sayın Cumhurbaşkanı bir süre sonra hem kendisi için, hem Adalet ve Kalkınma Partisi için, Türkiye için, dünya için, bölge için en iyi hükümet olduğunu görecek. Onu da ikna edeceğimize dair inancımı koruyorum ama şu anda Sayın Cumhurbaşkanı 'böyle bir hükümet kurulmasın' diye elinden gelen her şeyi yapıyor. Şeffaf müzakereler bu şekilde devam ederse onu ikna edeceğimize inanıyorum."