Bekaroğlu, Erdoğan'ı Yerden Yere Vurdu!

Bekaroğlu, Erdoğan'ı Yerden Yere Vurdu!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Rizeli hemşehrisi ve İstanbul 1.Bölgede HAS Parti'den 1. sırada kendisine rakip olan Bekaroğlu, Rize'de yaptığı konuşmada Erdoğan'ı sert bir şekilde eleştirdi.

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek "Kürt milletvekilleriyle ve bağımsız milletvekilleriyle birlikte anayasa değişikliği yapacak" dedi.

Bekaroğlu, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'nde düzenlediği basın açıklamasında  12 Haziran'da yapılacak seçimde 81 ilde adaylarının olduğunu belirtti ve Türkiye'de asimetrik bir seçim yapıldığını öne sürerek, partilere verilen hazine yardımında adaletsizlik yapıldığını ileri sürerek şöyle konuştu: "2011 yılında mecliste grubu bulunan üç parti 400 milyon TL civarında hazineden para aldı. Diğer seçime giren 14 partinin böyle bir şansı olmadı. Bu adaletsizliktir. Adalet Kalkınma Partisi'nin İstanbul'da her mahalleye 100 bin TL bütçe ayırdığı yazılıp çizildi. Bu para nereden geldi. Hazineden geldi. Nereden geldi; müteahhitten geldi. Yandaştan geldi."

Bekaroğlu, ''Seçim, demokratikleşmenin bayramıdır. Ancak Türkiye'de göstermelik demokrasi var. Seçimler eşit ve demokratik olmuyor. 12 Eylül cuntası devam ediyor. Siyasette yüzde 10 barajı ve genel başkanların, milletvekili adaylarını belirlediği bir yapı var. Harcadığınız para kadar siyaset yapabiliyorsunuz. Mecliste görünen 3 parti 400 milyon lira para aldı. Türkiye'de asimetrik bir seçim yapılıyor'' dedi.

YSK'nın bağımsız adayların adaylıklarının iptali konusundaki tavrının doğru almadığını savunan Bekaroğlu, ''Bu tür kararlar, sonuçları düşünülerek alınmalı. İlle de bir kişinin ölmesi gerekmiyor. YSK kararını geri aldı. Böyle devam etseydi gerilim sürerdi. İyi ki YSK geri adım attı'' diye konuştu.

BUNLARIN ZAMANINDA BÜYÜKLER DAHA DA BÜYÜDÜ

Bekaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2023'ü serap olarak gösterdiğini iddia ederek, şunları kaydetti: ''Bir emekli 800 lira maaş alıyor. Başbakan, iktidara geldiklerinde milli gelirin 2 bin 300 dolar olduğunu, şimdi ise 10 bin 700 dolar olduğunu söylüyor. Ama Türkiye'de nüfusun yüzde 87.8'i açlık seviyesinde. Başbakanın dediği yüzde 12'lere geliyor. Onlar da zaten kendi yandaşları. Sayın Erdoğan kölelik düzenine hizmet etmeye devam ediyor. Biz siyasette bu düzeni değiştireceğiz.''

ÇAYKUR İLE İLGİLİ BEYANLARI YOK

Hiçbir siyasetçinin seçim beyannamesinde ÇAYKUR ile ilgili bir beyan olmadığını, ancak kendilerinin beyannamelerinde ÇAYKUR'un özelleşmeyeceğini söylediklerini dile getiren Bekaroğlu, ''ÇAYKUR, Türkiye'de örnek bir kuruluştur. ÇAYKUR'u kapatmak, sosyal devleti kapatmak demektir. Devlet insanlar var olduğu için kurulur'' diye konuştu.

AMERİKA'NIN PATRONLUĞUNDA ANAYASA HAZIRLAYACAKLAR

Başbakan Erdoğan'ın Amerika'nın patronluğunda ve güvencesinde bir tür Kürt Meselesi'ni çözüme kavuşturmak istediğini anlatan Bekaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Bunun içeriğini bilmiyorum. Kendisi 310-315 milletvekili bekliyor. Yaptığı listelerin neticesinde 30 civarında bağımsız gelecek. Toplayacak onlarla birlikte bir anayasa değişikliği yapacak. Bu değişikliğin ne anlama geldiğini içeriğinin ne olduğunu bilmiyorum. Burada bin yıl birlikte yaşamış kardeşler bir araya gelip bunu çözer. Dışarıdan, deniz aşırı ülkelerden dayatılan hiçbir çözüm burası için çözüm değildir. Ağalık ile şeyhlik ile, aşiretler ile ve feodaliteyle mücadele etmiyor Tayyip Erdoğan. Yeni bir feodalite kurmuştur. Krallık kurmuştur. Krallığını devam ettiriyor."