Bekaroğlu, Günebakış'a Cevap Verdi: "Siz Bir Günah Keçisi Arıyorsunuz Ama Yanlış Yerde"

Bekaroğlu, Günebakış'a Cevap Verdi: "Siz Bir Günah Keçisi Arıyorsunuz Ama Yanlış Yerde"
Trabzonspor’un Bursaspor ile oynadığı karşılaşma ile ilgili Trabzonsporlu takipçisine verdiği cevapla Trabzonluların hedefi olan CHP’nin Rize kökenli İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Trabzon menşeli gazetenin yaptığı habere cevap verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Karadeniz’de Güne Bakış internet sitesinde 11 Temmuz 2017 tarihinde “Bekaroğlu dalgasını sürdürdü” başlıklı haberi dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu.

Bekaroğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

Sayın Gültekin Sadıkoğlu,

“Bekaroğlu dalgasını sürdürdü” başlıklı haberinizde Trabzon ve Trabzonsporlularla dalga geçtiğimi söylüyorsunuz. Bu doğru değil. Evet; Trabzonspor-Bursaspor maçının sonucu için değil ama maç öncesi, maç sırasında ve sonrasında Trabzon’da takınılan tavır, bazılarının adeta Rizespor’un küme düşmesine sevindiklerini gösteren paylaşımlar tüm Rizeliler gibi beni de üzmüştür; kırmıştır. Bu duygularımı ifade ettim. Konu büyütülünce de, Trabzon’un 2011 yılındaki haksızlığına/adaletsizliğine gösterdiği tepkinin geleceğe motive olmalarını engellediğini gördüm.

Hiçbir şekilde dalga geçmedim, geçmem. Samimi bir şekilde “Adalet ararken hedefler ihmal edilmesin, 2017-18 sezonu ve sonrası için şampiyonluk hedeflensin” dedim. “Terapi” kelimesi de asla dalga ve aşağılama ifadesi değil. Ben gerçekten Trabzonspor taraftarlarının, camiasının bir an önce yeni başarılara kilitlenmesinin doğru olduğunu düşünüyorum ve bunu ifade ettim.

Ama üzülerek gördüm ki; İstanbul Trabzon’a nasıl bakıyorsa, Trabzon’da Rize’ye öyle bakıyor. Trabzon Rize’ye kendi PAF takımı gibi bakmaktan vazgeçsin! Elbette bunu tüm Trabzonlular için söylemiyorum. Bu, futbol ve taraftarlıkla sınırlı bir tespittir. Bu yanlış; biz komşuyuz, bir kader paylaşıyoruz.

Bu nedenle sizin yazıda takındığınız tavır da yanlış. “Dalgasını sürdürdü” çok provakatif ve hedef gösterici bir cümle. Bu çok yanlış. Sonra bilerek “Bunca hakarete rağmen gençlik yıllarımızda bir futbol takımından fazla bir şey olan Trabzonspor’un tekrar şampiyon olmasını alkışlarım” cümlemi kullanmıyorsunuz. Siz bir günah keçisi arıyorsunuz ama yanlış yerde.

Ben Trabzon ve Trabzonspor’un düşmanı değilim. Bunu bilin; düşmanlarınızı değil dostlarınızı arttırın.

Saygılarımla…

İLGİLİ HABERİMİZ

Bekaroğlu’ndan Trabzonspor Taraftarına Tarihi Ayar!