Bekaroğlu İddialı Konuştu

Bekaroğlu İddialı Konuştu
Saadet Partisi Rize Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu basın mensuplarıyla Yakamoz Restaurantta kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.

Bağımsız oluşum olarak adlandırdığı bir yapı ile Saadet Partisi çatısı altında Rize Belediye Başkanlığına aday olan Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu dün verdikleri seçim startını 30 Mart’a kadar sürdüreceklerini ve ekip olarak Rize Belediyesine talip olduklarını belirtti.

Bekaroğlu açıklamasında yerel yönetimlerin bir şekilde devlet demek olduğunu, insanların partilere bir adım öne geçebilmek için girdiklerini, kendilerinin bu durumu tersine çevireceklerini, Devletin güvenlik, refah düzeyi ve özgürlük olmak üzere üç görevi olduğunu söyledi.

bekaroglu-kahvalti.jpg

İnsanların mutluluğu için çalışan bir yönetimin şimdiye kadar olmadığını ve eksik olduğunu, siyaseti insanlara hizmet olara değil devlette toplanan birikimi paylaşmak ve hakim gücü ellerine almak için yaptıklarını ve kim seçilip geliyorsa kendini bir anda kral yaptığını söyledi. Türkiye seçilmiş krallarla dolu olduğunu ve kendilerinin seçilmiş krallardan olmayacağını ve Rize'de yaşayan herkesin mutlu olması için gerekli olan altyapı ve fiziki ortamı oluşturacaklarını, çalmayacaklarını, kibirlenmeyeceklerini, böbürlenmeyeceklerini, hırsızlık yapmayacaklarını ve yetim hakkı yemeyeceklerini söyledi.

Benimle Kimse Pazarlık Yapmasın

Yaptıkları yeni oluşumun ortak bir oluşum olduğunu, geçmişte başka partilerde yer alan insanlardan oluşan, Rize’yi gerçekten temsil eden bir liste oluşturacaklarını belirten Saadet partisi Rize Belediye Başkan adayı Mehmet Bekaroğlu;” Arkadaşlarla oturup konuştuk, tartıştık. Bana verilen listeden bir liste çıkaracağım ve gerekçeleri ile birlikte bu oluşan listeyi açıklayacağım. Koalisyon pazarlığı asla yapmayacağız. Hiç kimse pazarlık yapmayacak. Bu işin içinde olacaklar bizim yanımıza gelmesin. Bir yer bizden talip etmek isteyenler, bizim yanımıza asla gelmesin. Beni herkes tanıyor, böyle düşünenler başka partilere gitsinler” şeklinde konuştu.

Biz yds.20140112114623.jpgerelde Rize’de bu yönetime talip oluyorsak insanları, Rizeliyi mutlu etmek için talibiz. Biz yeminlileriz. Rize’ye hizmet etmek için söz verdik, yemin ettik. Benim ekibimde hiç kimse belediye ile ilgili iş yapmayacak. Belediye meclis üyeleri kendileri ve birinci derecede yakın akrabaları asla belediye ilgili iş yapmayacak, ihale almayacak, elbette su faturasını yatıracak” dedi.

Rize Belediyesinin halk tarafından denetlenebilir, hesap sorulabilir bir belediye olacağını, Rize'nin büyük zararlar gördüğünü, Rize'nin bir kent olmadığını insanı mutlu edemeyeceğini, kenti mutlu insanların inşa edebileceğini, kısa, orta ve uzun vadede Rize'de yapılacakları tartışarak farklı çalışma yapacaklarını ve Rizelilerle paylaşacaklarını belirtti.

Maalesef Türkiye’de demokrasi çok sağlıklı işlemiyor, bunun başlıca ana nedeni bütün güçler merkezi yönetimde toplanmasından kaynaklanıyor. Çağdaş demokrasilerde yönetim, yerelde toplanıyor. Ne kadar yerel güçlüyse o kadar hizmet kaliteli oluyor. Türkiye’de insanlar güvenlik, ekmek ve özgürlükler konusunda iyi yönetilmiyorlar. Bu üç ana madde bir ülkede iyi işliyorsa o ülkede insanlar mutlu olur.

011.20140112132343.jpg

Saadet Partisinin Politikalarına Yüzde Yüz Katılmıyorum

HAS Parti kapatıldıktan sonra merak edip, “Ben hangi partiye üyeyim” araştırdım baktım ki ben hala Saadet partisi Üsküdar İlçe teşkilatı üyesi olarak gözüküyorum açıklaması yapan Mehmet Bekaroğlu; “ Saadet partisinin merkez politikalarını yüzde yüz katılıyorum diyemem. İnsanlar farklı farklı düşünürler, bu düşünmelerde rahmet vardır, güzellikler vardır. Görüşler tartışılır, fakat bu en doğru olan Allah kelamı olmaz. Şartlar değişir, oturur, konuşursunuz bu daha doğru diyebilirsiniz. Saadet partisi ile ilgili ilişkilerimiz böyle gidecek ve bir problem çıkacağını düşünmüyorum” dedi.

mehmet-bekaroglu-d.jpg

Benim Birinci Vazifem İnsan Hakları

Mazlum Der ve İnsan haklarının üyesi olduğunu belirten Mehmet Bekaroğlu;” Ben öğrencilik yıllarında başladım. Türkiye’de nerede insan hakları ihlali olmuşsa onun karşısında yer aldım. Kime karşı yönelmişse orada gücüm yettiğince elimle, dilimle, tavrımla, duruşumla karşı geldim. Ben insan haklarını savunurken, haksızlığa uğrayanının kimliğine bakmam , bu insan Türk’tür, Kürt’tür, Ermeni’dir, Laz’dır beni hiç ilgilendirmez. Bu insan eşcinseldir, tutukludur, mahkûmdur,  serbesttir, AK Partilidir, MHP’lidir hiç ilgilendirmez. İnsan hakları savunuculuğu bu demektir. Beni bu işimden dolayı Rize Belediye Başkanı seçmeyecekseler, seçmesinler arkadaş” ifadesini kullandı.