Bekaroğlu; Kaleye Nasıl Çıkarım!

Bekaroğlu; Kaleye Nasıl Çıkarım!
Kale Mahallesini ev ev dolaşan Saadet Partisi Rize Belediye Başkan adayı Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu, mahallelinin sıkıntılarını dinledi.

Burada halka hitap eden Bekaroğlu, 10 yıldır kibirlenen Ak Partinin yerel yöneticilerinin seçim kaybetme telaşı ile paniğe kapıldığını belirterek, “Rize halkı değişim kararını çoktan verdi” diye konuştu.

KALE’YE HANGİ YOLDAN ÇIKALIM!

Kalenin yol sorunu olduğunu belirten Bekaroğlu, “Bütün Türkiye’den insanlar geliyor, Rize Kalesini görelim ama hangi yolla oraya çıkacağız diyorlar. Kale’nin yol sorunu var. Kale Mahallesi sakinleri, ‘Kale’deki çarpık yapılaşmayı, Kale’ye çıkarken yolun sağında ve solunda olan yapılaşmayı Türkiye’nin her tarafından gelen misafirlere, turistlere nasıl gösteriyoruz’ diyorlar. Çöp sorunundan bahsediyorlar. Çöplerin düzenli toplanmadığını, Kale’nin ve çevresinin temiz olmadığını söylüyorlar. Dere yatağı ile ilgili şikâyetleri var mahallelinin. Kale’ye yaya çıkış yolunun eski tarihi şekline döndürülmesini talep ediyorlar. Birçok mahallede gördüğümüz problemi Kale Mahallesinde de gördük. Mahalleli doğalgazın mahallelere ulaşması için yeterli çalışmanın yapılmadığını söylüyor. Sadece Kale Mahallesinde değil, Rize’nin neresine giderseniz gidin, kime bir dokunuyorsanız bin ah işitiyorsunuz” diye konuştu.

Başbakanın memleketinden aday olmasını Nusret Bayraktar’ın ‘Rize halkına hakaret’ olarak anlatmasına sert şekilde cevap veren Bekaroğlu, “Evet, Rize Başbakanın memleketi, Başbakan Rizeli; biz bununla övündük, daha evvel de Rizeli Başbakan vardı, onunla da övünüyorduk. Peki, niçin Başbakanın şehrinden aday olmak Rizeli’ye hakaret oluyor? Böyle saçma sapan bir şey olur mu? Bu nasıl bir demokrasi anlayışı?” diye konuştu.

10 YILDIR NE YAPTILAR?

Rize’nin yol sorunu, çöp sorunu ve daha başka pek çok sorunu olduğunun altını çizen Saadet Partisi Rize Belediye Başkan adayı Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu, “Rize bunu hakediyor mu? Hangi yüzle Rizeli’nin karşısına çıkıyorlar; hem de Başbakanın gölgesine sığınarak… Rize’yi 10 senedir yöneten Belediye Başkanı, milletvekilleri, il yönetimi Rizeli’nin karşısına çıkarak, Rizeli’ye ne söyleyecek? Rize’yi 10 yıldır iyi yönettik, Rize’yi gerçekten yaşanabilir bir şehir haline getirdik, daha iyisini yapacağız mı diyecekler? Geçen seçimlerde söylediklerini hatırlıyorsunuz, hangisini yaptılar? Büyük yatırımları bir kenara bırakın, sokaklar, binalar, yapılaşma ve trafik ne durumda? 10 senede bunlar Rize’ye ne yaptılar?” dedi.

İNSANLARA TEPEDEN BAKMAK HARAMDIR!

10 yıldır Rize’yi yöneten Ak Parti teşkilatlarının, milletvekillerinin ve belediye başkanının kibirlendiklerini, büyüklendiklerini, herkese tepeden baktıklarını söyleyen Bekaroğlu şöyle devam etti:

“İnsanlara tepeden bakmak haramdır; biz bunu reddediyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisinin yöneticilerinden herhangi biri Başbakanın gölgesine sığınmadan halkın karşısına çıkamaz. Bana birisi desin ki, 10 sene evvel şu problemler vardı, şimdi bu problemler ortadan kalktı. Rize’nin sokakları, ulaşımı, temizliği daha iyi diyen birisi var mı? Bunlar insanları küçümsemekten, onlara hakaret etmekten başka bir şey yapmadılar. Simitçisinden hamsicisine, esnafından tüccarına kadar herkesi azarladılar, herkese hakaret ettiler. Bunlar insanların ekmeği ile oynadı. Şimdi de gariban insanlara gidiyorlar, baskı yapıyorlar. 825 TL maaş alan temizlik işçisini dahi tehdit ediyorlar. Onlara diyorlar ki, ‘Bekaroğlu’na oy vermeyin, ona oy verirseniz merkezi hükümetten yardım gelmez, o da maaşınızı ödeyemez.’ Evine ekmek götürmek için çalışan insanı ekmeği ile tehdit etmek vicdansızlıktır, insafsızlıktır. Onun için bizim hareketimiz vicdan hareketidir.”

Ak Parti il yöneticilerinin seçim kaybetme telaşına düştüklerini, paniklediklerini ve korkuya kapıldıklarını ifade eden Bekaroğlu, “Devletten sosyal yardım alanları tek tek aramaya başladılar, onları tehdit ediyorlar. Onlara diyorlar ki, ‘seçim geldi, dikkatli olun, yoksa aldığınız yardımları keseriz!’ Hastası olanlar, hastasına baktığı için devletten yardım alıyor ve bunlar bu yardımı kesmek için o insanları tehdit ediyorlar. Bu hale nasıl geldik, bunlar nasıl insanlar, bunlar kendilerine nasıl Müslüman diyorlar? Müslüman gariban, fakir fukara, ekmeğe muhtaç insanları tehdit eder mi?” diye konuştu.