Bekaroğlu, Rize Nefes Alacak

Bekaroğlu, Rize Nefes Alacak
Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu Rize'de, Kentin nasıl olacağına birlikte karar verileceğini belirtti.

Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu katıldığı Kaçkar Tv canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

Gündem Siyaset Programının yapımcısı ve Kaçkar Tv Genel Müdür Yardımcısı Mahir Polat Aşık’ın “Belediye Başkanı seçildikten sonra yapılacak milletvekilliği seçiminde aday olma düşünceniz var mı?” sorusunu Mehmet Bekaroğlu net cevap vererek, “Ben bunları tarttım, ölçtüm, kafamda aştım ve geldim. Gerçekten Rize’de belediye başkanlığı yapmak istiyorum. Rize’de hizmet yapmak istiyorum. Birikimimi pratik bir şekilde Rize’de kullanmak istiyorum. Rize’de yerel yöneticilik yapmak istiyorum, ciddi anlamda da heyecanlı ve istekliyim. Rize’de geziyorum, 10 sene sonrasını, 15 sene sonrasını, 50 sene sonrasını  hayal ediyorum. Rize’de gençler bir gelecek görmüyor. Böyle giderse 25 sene sonra bir Rize yok.  Böyle giderse 25 sene sonra Rize’de adım atamayacağız, nefes alamayacağız. Ben bunları düşündükçe heyecanlanıyorum. Bütün Türkiye’ye örnek olacak yerel yönetimler demokrasisini ortaya çıkaracağız” dedi. 

55.20140128214948.jpg

Rize’nin daha fazla nüfus artışını kaldıramayacağını belirten Bekaroğlu, “İlave 15 bin nüfus daha bu Rize’ye sığmaz. 150 bin nüfus mümkün değil, bu nüfus Rize’ye sığmaz. Dolayısıyla bambaşka bir Rize hayal edeceksiniz. Nasıl olur? Bunların hepsini anlatacağız Rize’ye.  Türkiye siyasetinin en temel problemi; kendi yetiştirdiği uzmanlardan, teknik ekiplerden istifade etmemesi. Rize’de çok değerli teknik uzmanlar var, İnşaat Mühendisleri Odası var, Mimarlar Odası var, şehir planlayıcıları var, Türkiye’de üniversitelerde çok önemli insanlar var, dünyada isim yapmış değerli insanlarımız var. Bunlardan istifade edeceksiniz. Ben böyle bir ekip oluşturdum, önümüzdeki hafta bir ekip gelecek. Onlar bize nasıl olacağını söylemeyecek,  nasıl olacağını Rizeli söyleyecek, biz hayal edeceğiz. Onlara söyleyeceğiz ki bu hayallerimiz mümkün mü, nasıl mümkün olur? Elektiriğiniz bozulduğu zaman siz mi tamir ediyorsunuz? Uzmanına danışıyorsunuz. Çocuklarımızın, torunlarımızın yaşayacağı kentide elbette uzmanlara danışacağız” şeklinde konuştu. 

Gündem Siyaset Programının yapımcısı Mahir Polat Aşık’ın “Denize kavuşacağız değil mi” sorusuna karşılık Bekaroğlu, “Kesinlikle. Diyorlar ki bu yerel yönetimin işi değil, nereden bulacaksınız bu kaynağı? Kentin nasıl olacağına biz karar vereceğiz, Rizeliler karar verecek. Yerel yönetimin işi değil derken, Ankara’da ki merkezi yönetime bağlı değil miyiz biz? Vergilerimiz oraya gitmiyor mu? Rize dışında yaşayan çok Rizeli var, üretiyorlar, vergi veriyorlar, elbette o paralarla yapılacak. Sahil yolu viyadüklerle ve tünellerle arkadan geçmelidir. Bugünkü teknoloji ile bu mümkündür. Eğer Rize’yi kurtarmak istiyorsak bu yatırım gerekli ve şarttır. Bu gereklidir, bunu yapacağız. Bu ilk 100 günlük stratejik eylem planımızın içinde değil ama kesinlikle 5 senelik planımızın içerisindedir. O bölgede şimdiki gibi gelişi güzel kullanılmayacak. O bölge kente dahil edilecek. O bölge Rize’nin kültürü, silüeti, kimliği ve tarihine uygun düzenlenecek. Yol şehir içi yol olacak, duvarlar kaldırılacak, kavşaklarla, lambalarla yeniden düzenlenecek. O bölge şehre dahil edilecek ve Rize nefes alacak” şeklinde cevap verdi.

Denizsiz ve yeşilsiz bir Rize’nin düşünülemeyeceğini ifade eden Bekaroğlu, “Bir şehrin kimliği denizi, yolu, referans binaları ve referans meydanlarıdır. Denizsiz, yeşilsiz bir Rize düşünebiliyor musunuz? Kalesiz bir Rize düşünebiliyor musunuz? Rize’yi planlayanlar bütün bunları düşünmeliler, bunları hesaba katma zorundadırlar. Amaç bu kentte yaşayan insanların mutluluğudur” dedi.

Ak Parti Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Reşat kasap’ın “amacımız adım adım Rize’yi bir dünya kenti yapmaktır.  Profesyonel belediyeciliği getireceğiz” sözlerini de eleştiren Bekaroğlu, “Bu ifadeler 10 senede hiç bir şey yapamadık demektir. Ne yaptınız 10 sene? Ak Parti Rize belediyeciliği profesyonel belediyecilik değilmiş, Reşat Kasap getirecek. Sosyal Belediyecilik anlayışı yapacaklarmış. Şimdiye kadar ne yapıyordunuz, şimdiye kadar sosyal belediyecilik yapmadınız mı? Rize’de ki açı, engelliyi düşünmediniz mi?” şeklinde konuştu. 

Rize Belediye Başkanlığını istediğini ve buna hazır olduğunu söyleyen Bekaroğlu, “Geldiğimiz ilk 100 günün içerisinde bağımsız denetleme kuruluşlarından birisiyle anlaşacağız, uluslar arası standartlarda ki bu bağımsız denetleme kuruluşları bizi denetleyecek, hem mali yapımızı denetleyecek hem de performansımızı denetleyecek. Biz bu raporları Rize’ye arz edeceğiz. Ezbere bir şey yapmayacağız, her şeyi planlayacağız, bunu zamanı gelince adım adım açıklayacağız. Ben Rize Belediye Başkanlığını istiyorum, buna hazırız” dedi.