Bekaroğlu; Rize’yi Dökeriz Ankara’ya

Bekaroğlu; Rize’yi Dökeriz Ankara’ya
SP Rize Belediye Başkan Adayı Mehmet Bekaroğlu, Belediye iktidar partisinden farklı bir partiden olmasıyla hizmetlerde kesinti olmayacağını belirterek Rize’nin bir kuruş parasını kimsenin engelleyemeyeceğini söyledi.

Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Mehmet Bekaroğlu kurum, esnaf ve STK ziyaretlerine devam ediyor.

Valilik, Emniyet Müdürlüğü, PTT Başmüdürlüğü memurlarını ziyaret eden Bekaroğlu daha sonra Rize Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muzaffer Turanla bir araya geldi.

“Kentte yaşayanların daha rahat yaşamalarını sağlayacak projeler üreteceğiz”

 “Popülizme kaçmadan,  şunları yaparım, havadan tren geçiririm demeden mümkün, olabilir, kentte yaşayan insanların daha rahat yaşamalarını sağlayacak düşünceler, projeler üretmeye, bunları konuşmaya tartışmaya gayret ediyoruz” diyen Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu kentin sorunlarını en iyi o kentte yaşayanların bildiğini ifade ederek “ Bir kentin sorunlarını en iyi o kentte yaşayanlar bilir. Çözüm yollarını ve ipuçlarınıda onlar verir. Bunu yapmaya çalışıyoruz, ciddi bilgiler toparladık. Şimdi o bilgileri uzman arkadaşlarla değerlendirip neler yapılabilirin üzerinde çalışıyoruz” dedi.

032.20140206072304.jpg

Rize’nin iki başbakan çıkardığını ve onların döneminde torpilli bir şehir olduğunu belirten Bekaroğlu, “Bir şehrin planı olmazsa bir sorunu çözersiniz başka bir sorun çıkar, onu çözersiniz farklı bir sorunla karşılaşırsınız. Rize iki başbakan gördü ve o başbakanların döneminde de torpilli bir kent oldu. İyi paralar geldi, iyi yatırımlar yapıldı. Başbakanlara teşekkür ediyoruz, fakat bu paralar ve yatırımlara rağmen problemler çözülmedi.  Bunun sebebi, kentin planının olmamasıdır. Rize 5 yıl, 10 yıl, 25 yıl sonra ne olacak, nasıl bir kent olacak? Rize’nin böyle bir planı yok” ifadelerine yer verdi.

mehmet-bekaroglu-1.jpg

“Rize’de bir çok binanın temelleri çürümüş”

Korozyonun binaları mahvettiğine, binaların temellerinin çürüdüğüne dikkat çeken Bekaroğlu, “Yapılan hesaplara göre 15 bin gibi bir nüfus daha kent merkezine gelecek. Böyle bir ilave nüfusu Rize kaldırmaz, adım atacak yer kalmaz, Rize nefes alamaz. 1989 yılında bir plan yapılmış, ondan sonra yapılan bir plan yok. Biz bilimsel bir çalışmayla Rize’nin 10 yıl sonrasını, 15 yıl sonrasını, 25 yıl sonrasını planlamaya çalışıyoruz. Kimse bu sorunları konuşmuyor, seçmene burada böyle bir tehlike var demiyor, çünkü bunları konuşmak puan getirmiyor. Ama ben öyle davranmıyorum, Rize’nin en önemli ve ciddi  problemleri şuanda görülmüyor. Rize’nin Ekrem Orhon Rize’si denilen bölümünde binaların temelleri çürümüş, korozyon binaları mahvetmiş. Allah korusun Rize’de 4.5 şiddetinde bir deprem olsa bu binalar çökebilir. Binaların yenilenmeye ihtiyacı var ve bu Rize’nin en temel problemlerindendir. Bu noktada bir plan üzerinde çalışıyoruz, bu problemler nasıl çözülebilir noktasında düşüncelerimiz ve çalışmalarımız var” şeklinde konuştu.

kambursirt-taksi.jpg

“Yeni bir ufukla Rize’nin yönetimine talibiz”

Temel problemlerin çözümüne çalıştıklarını ve Rize’yi yeni bir ufukla yönetmeye talip olduklarını ifade eden Bekaroğlu, “Biz Rize’de ki temel problemlerin çözümü için çalışıyoruz, Rize’nin planını yapıyoruz. Projelerimzi halka arz edeceğiz. Takdir Hakk’ın ve halkındır. Halk üzerine şöyle bir baskı var, Başbakan’a uluslar arası bir komplo var, Rize’de onun karşısına çıkmak bu komplonun bir ayağı olmak demektir. Bizde diyoruz ki bu seçim başbakanlık seçimi değil yerel seçimdir. İsteyen İl Genel Meclisinde partisine oy verebilir. 10 seneden beri bu kenti yöneten Belediye başkanlarının, milletvekillerinin, yerel yönetcilerin yaptıklarına bakın,  memnunsanız  devam edin, yoksa biz yeni bir ufukla Rize’nin yöntimine talibiz” dedi.

“Rize’ye gelecek yardımı kimse engelleeyemez, buna fırsat vermem”

Rize’ye gelmesi gereken bir yardım veya yatırımın engellenmesine kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyleyen Bekaroğlu, “Bir diğer konu ise, belediye iktidar partisinden farklı bir partiden olursa hizmetlerde, yardımlarda bir eksiklik olur mu diye düşünüyor insanlar. Rize’ye Mehmet Bekaroğlu Belediye Başkanı oldu diye Sayın Başbakanın Rize’nin hakkı olan birşeyi vermeyeceğini düşünmek en başta Tayyip Beye hakarettir. Tayyip Bey bunu yapmaz. Diyelim ki Tayyip Bey değilde  başka birileri, milletvekilleri mesela Hasan Karal böyle bir engelleme yaptı. Rizeliler iyi bilirki Mehmet Bekaroğlu böyle birşeye fırsat vermez. Rize’yi dökeriz Ankara’ya ve  Rize’nin bir kuruş parasını kimse engelleyemez. Hükümetlerin belediyelere ayırdıkları kaynaklar o kadar az ki, o kaynaklarla birşeyler yapmak imkansız. Ancak dünyanın değişik yerlerinde kaynaklar var, o kaynakları bileceksin, projelendireceksin ve o kaynakları alacaksın. Ben o kaynakların Rize’ye nasıl gitirileceğini biliyorum, bu konuda iddialıyım” ifadelerini kullandı.