Bekaroğlu, Sandığı Bekleyeceğiz

Bekaroğlu, Sandığı Bekleyeceğiz
Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, 30 Mart seçim günü sandıkta bir takım oyunlar yapılacağı iddia etti.

Yaptığı açıklamada, Rize halkının Türkiye’nin en politik halkı olduğunu, dolayısıyla yardım paketiyle, zarfla kanaatini değiştirmeyeceğini söyleyen Saadeet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bekaroğlu, “Ben Rize seçmeninin seçim rüşveti ile kanaatini değiştireceğine inanmıyorum. Bunu Rize seçmenine hakaret olarak görüyorum. Özellikle sokakta bazı Rizeliler için bu sözler söyleniyor, kitlesel olarak bu itham yapılıyor, ben bu ifadeleri ayrımcılık ve ırkçılık olarak görüyorum. Deniliyor ki, İspirliler şöyle yapacak, bunları söylemek yanlıştır, ayıptır. Bazı yanlış işler yapanları İspirliler ile özdeşleştirmek doğru değildir, ayıptır. Bu şekilde davranmış olan farklı ilçelerden, farklı köylerden insanlar olabilir, ama bunu kitlesel olarak İspirliler böyledir şeklinde söylemek ayıptır” dedi.

İspirliler kardeşimizdir

Erzurum’un İspir ilçesinden Rize’ye yerleşen kişiler ile Rizelilerin kardeş olduğunu, aralarında ayırım yapılamayacağı söyleyen Bekaroğlu, “İspirli kardeşlerimiz Rize’ye geleli 60-70 yıl oldu, onlar bizim kardeşlerimiz, böyle bir ayırım yapmak ayıptır. Rize seçmenine bu kadar paket, şu kadar zarf verildi demeyide Rize seçmenine hakaret olarak görüyorum. Paket ve zarf dağıtarak Rize seçmeninin kanaatini asla değiştiremezler” ifedelerine yer verdi.

Sandıkta hileye müsaade etmeyiz

Sandıkla alakalı tüm hazırlıkların yapıldığını, sandıkta yapılacak herhangi bir hileye müsaade etmeyeceklerini söyleyen Bekaroğlu,  “30 Mart seçim günü sandıkta bir takım oyunlar yapılacağı söyleniyor. Ben buradan tüm Rize’ye çağrı yapıyorum; Sandığı bekleyeceğiz, sandık namusumuzdur. Tüm sandıklarda resmi görevlimiz var, onların yanında olacak yedek üyelerimizde sandık başlarında olacak ve tüm sandık tutanaklarını da alacağız, bu tutanakları takip edeceğiz. Bu şekilde sandıkta hile yapmaya engel olacağız, sandıkta hileye izin vermeyeceğiz” dedi.