Bekaroğlu Seçimde kRİZE Girmek İstemiyor

Bekaroğlu Seçimde kRİZE Girmek İstemiyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, 2015 seçimlerinde Rize’den aday olup olmayacağı yönündeki soruyu cevaplandırdı.

CHP’ye geçişinde büyük tepkilere maruz kalarak büyük bir krize neden olan ve parti meclisine Kılıçdaroğlu'nun kadın kontenjan listesinden giren CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, CHP’de yeni bir krize yol açmamak için Rize’den milletvekili adayı olmayacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla 2015 seçimlerinde Rize’den aday olup kazanamaması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memleketinde Ak Parti'nin yeniden 3-0 yapması halinde CHP içinde yeni bir krize neden olacak Bekaroğlu, büyük şehirlerde seçim çalışmalarını yakından takip etmek zorunda olduğunu açıklayarak, Rize’den aday olmasının güç olduğuna işaret etti. Bekaroğlu’nun genel seçimde İstanbul 1. Bölgeden aday olması bekleniyor.

Rize’de seçim barajına karşı olduklarını belirten Bekaroğlu, “Seçim barajı 12 Eylül Anayasasından, vesayet rejiminden kalmış bir uygulamadır. Demokrasiyi tahrip eden en önemli engellerden bir tanesidir. Bugüne kadar çoktan kaldırılmalıydı. Cumhuriyet Halk Partisi bu dönemde iki kez bu konuda kanın teklifi vermiştir. Önce yüzde 5’e sonra yüzde 3’e düşürülmesi şeklinde. Bu kanun teklifleri komisyonlarda beklemiş, meclis iç tüzüğünden yararlanılarak genel kurulda tartışılmış ve Adalet Kalkınma Partisi tarafından reddedilmiştir. Yüzde 10 barajı ile demokrasi olmaz. Bu yanlış bir şeydir” şeklinde konuştu.

Bekaroğlu, Rize’den aday olup olmayacağı yönündeki soruları ise, henüz bir karar alınmadığını belirterek yanıtsız bıraktı. Ancak Bekaroğlu Genel Başkan Yardımcısı sıfatı ile seçim döneminde özellikle büyük şehirlerde seçim çalışmalarını yakından takip etmek zorunda olduğunu açıklayarak, Rize’den aday olmasının güç olduğuna işaret etti.