Bekaroğlu: Ulaştırma Bakanı Rize Artvin Havalimanının Yatırım Programına Alınmadığını Söyledi

Bekaroğlu: Ulaştırma Bakanı Rize Artvin Havalimanının Yatırım Programına Alınmadığını Söyledi
CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Rize Artvin Havalimanını sorduğu Ulaştırma Bakanının Rize Artvin Havalimanının 2016 yatırım programına almak istediklerini ancak bunu başaramadıklarını söylediğini açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Rize Artvin Havalimanını sorduğu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın kendisine Rize Artvin Havalimanının 2016 yatırım programına almak istediklerini ancak bunu başaramadıklarını söylediğini açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, CHP Merkez İlçe Binasında İl Başkanı Mesut Rakıcı ve partililerle birlikte düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında, İstanbul 3. Bölgeden CHP Milletvekili seçilmesine rağmen Rize Milletvekili olarak çalışacağını söyledi.

Mehmet Bekaroğlu, Artvin Rize Havaalanı ile birlikte Karaman, Yozgat ve Edirne Havaalanı olmak üzere 4 tane havaalanının planlanmakta olan havaalanları listesinde olduğunu kaydederek, 2016 için bu 4 havaalanı ile ilgili ayrılan paranın miktarının 19 Milyon Lira olduğunu ve bu paranın hangi havaalanında ne şekilde kullanılacağının belli olmadığını kaydetti.

Bekaroğlu, Plan Bütçe Komisyonunda Ulaştırma Bakanına Rize Artvin Havalimanını sorduğunu Bakan’ın kendisine “Evet, böyle bir planımız var. 2015’te 2016 programına alınması için teklif ettik ama olmadı” dediğini ifade ederek, Rize Artvin Havalimanı için somut bir adım atılmadığını söyledi.

mehmet-bekaroglu-rizede-003.jpg

Bekaroğlu’nun, Rize Artvin Havalimanı konusunda yaptığı açıklamalar şöyle: CHP’nin İstanbul 3. Bölgesinden seçildim. Ama şunu bilin ki Rize Milletvekili olarak çalışacağım. Yani CHP’nin Rize Milletvekiliymiş gibi çalışacağım. Zaten bu çalıışmaları yaptım. Daha evvel Rize ile ilgili yaptığımız çalışmaları  basınla paylaştık. Rize’nin sorunlarını TBMM’de Plan Bütçe Komisyonunda her fırsatta dile getiriyoruz, takipçisi olmaya devam ediyoruz.

Artvin Rize Havalimanı ile ilgili bir sürü şeyler söylendi. Yaptık, yapıyoruz yer tespit ettik filan. Araştırdım. Ulaştırma Bakanına sordum. Nedir Artvin Rize Havalimanı ile ilgili durum diye. Artvin Rize Havalimanı ile ilgili rastladığımız resmi belgede etüt proje aşamasında olan havaalanı projeleri Rize ve yöresinde hava ulaşımını karşılanmasına yönelik tamamen deniz dolgusu üzerinde olacak bir havaalanı yapılması planlanmaktadır. En ileri cümle budur. Artvin Rize Havalimanı ile ilgili bir deniz dolgu ile yeri belli değil, nasıl olacak, kaça mal olacak hiçbir şey belli değil. Bir havaalanı yapılması planlanmaktadır.  Pist boyu felan anlatılıyor. Plan Bütçe Komisyonunda Ulaştırma Bakanına sordum. “Evet dedi. Böyle bir planımız var. 2015’te 2016 programına alınması için teklif ettik ama olmadı diyor. Şu anda Artvin Rize Havaalanı 4 tane havaalanı ile birlikte Artvin Rize Havaalanı, Karaman, Yozgat ve Edirne Havaalanı olarak planlanmakta olan havaalanları listesindedir. 2016 için bu 4 havaalanı ile ilgili ayrılan paranın miktarı 19 Milyon Liradır. Bunu hangi havaalanında ne şekilde kullanılacak belli değil. 19 Milyon Lira para ayırmışlar. Bu havaalanı maliyetinin 1 Milyar dolayında olacağını söylüyorlar. 2016 yılı için işte yapılacak etüt araştırmaları, deniz derinlik bunlar için Rize için ne kadar kullanılacak bilmiyoruz 19 Milyon Lira para ayrılmış ama 2016 yılında herhangi bir proje, karar, temel atma söz konusu değil. Bunu sizlerle paylaşmak istiyoruz. Ve talep ediyoruz. Biliyorsunuz bütçenin 3’te biri Maliye Bakanlığının uhdesindedir. Değişik ceplerde yer almaktadır ve isterlerse bütçe çıkmış olmasına rağmen daha sonra Rize Havaalanı programa alınabilir ve Rize Havaalanı ile ilgili para da  ayrılabilir. Bunun bu şekilde olması için biz Ankara’da bu işi takip etmeye devam edeceğiz. Ama bilin bugüne kadar söylenenler o Hasan Karal’ların maralların 2 seneden beri söylediklerinin hepsi havada. Sadece planlanmaktadır. Hani Cumhurbaşkanı seçiminden önce  ilan edilmişti ya Artvin Rize Havaalanı yapılacak. Yapılma konusunda atılan bir adım yoktur. Bunu Rize bilsin. Dolayısıyla Rize’ye bir şey söylendiğinde iktidar partisi temsilcilerine vatandaş ve sizler bizi aldatmayın. Somut olarak ne adım atıyorsunuz onu söyleyin desin.