Bekaroğlu'ndan İlginç Çıkış

Bekaroğlu'ndan İlginç Çıkış
Saadet Partisi Rize Belediye Başkanı Adayı Mehmet Bekaroğlu Bakan Hayati Yazıcı'yı eleştirerek Başbakan Erdoğan’ı savundu.

İşte Bekaroğlunun açıklamaları...

Siyasette var olmasını borçlu olduğu Başbakan Erdoğan’a böylesi bir davranışı Antep milletvekili ya da Denizli milletvekili değil, Rizeli olan Rize Milletvekili ve Başbakan’ın kabinede görev verdiği Bakan Hayati Yazıcı’nın yapmış olması oldukça ilginç.

Başbakan Erdoğan’ın, elinden tutup bakan yaptığı Hayati Yazıcı, 6 Aralık 2011’de, Erdoğan’ın hastalandığı sırada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından veto edilen Şike Yasası’nın aynen köşke iadesi kararı alan Başbakana karşı, Cumhurbaşkanı Gül’ü haklı bulduğunu, Başbakan’ın bu konudaki talimatına rağmen, ‘Ben birilerini rahatsız edecek olsa da kendi özgür irademle düşüncelerimi açıklarım’ demişti. Bakan Yazıcı’nın ‘birileri’ olarak ifade ettiği kişinin Başbakan Erdoğan olması bir yana, Yazıcı’nın, siyaseten her şeyi borçlu olduğu Erdoğan’a, hastalandı diye böyle bir davranışda bulunmasını yadırgadığını söyleyen Mehmet Bekaroğlu, bunun Başbakan’a yapılmış büyük bir ayıp olduğunu, Şamil tayyar’ın, Bülent Arınç’ın, Hüseyin Çelik’in neyse de Hayati Yazıcı’nın Erdoğan sonrasına pozisyon almaya çalışmasının kabul edilemez olduğunu belirtmişti. O dönemde twitter hesabından paylaşımda bulunan Bekaroğlu, şu ifadeleri kullanmıştı:

YAZICI BRÜTÜS KESİLDİ

“İlginç şeyler yaşanıyor. Başbakan’ın ameliyatı sonrasındaki gelişmeler, önümüzdeki dönemde sert kavgaların olacağını ortaya koyuyor. Başbakan’ın muhetemelen iyi huylu olan bağırsak tümörü ameliyatı akbabaları harekete geçirdi. Sanki ölmüş gibi pozisyon almaya başladılar. Şamil Tayyar’dan Hayati Yazıcı’ya herkes Brütüs kesildi. Gül mü olur Davutoğlu mu olur, yoksa Arınç mı? Sanki spor toto oynuyorlar. Şu hep dört ayağı üzerine düşen Bülent Arınç’a ne demeli? ‘Erbakan’a bile biat etmemiş, Tayyip Erdoğan kim oluyormuş ki!’ öyle söylemişti o günlerde… Hayır öyle değil, Erbakan’a da Erdoğan’a da yalakalandılar.”

ERDOĞAN’I SAVUNMAK BANA KALDI!

“Nasıl Erbakan çaptan düşünce arkadan vurdularsa, şimdi de Erdoğan’a vurmaya hazırlanıyorlar. Şu Hayati Yazıcı’ya ne demeli. Sıfır olan bir adam Erdoğan tarafından bir yerlere taşındı. Şimdi, Erdoğan’dan sonrasına pozisyon alıyor. İşe bakın, Erbakan’ı savunmak bize kalmıştı, yanında durmuştuk. Şimdi de Erdoğan’ı savunmak bana kaldı.”

ERDOĞAN SONRASINA POZİSYON ALMAK HAYATİ YAZICI’YA YAKIŞMADI

Akşam Gazetesinden Çiğdem Toker’e konuşan Bakan Hayati Yazıcı, Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin 'Yasayı aynen Köşk'e göndermekten yanayız' açıklamasıyla mutabık olmadığını söylemişti.

Başbakan’ın hastalığı sırasında, üzerinde önemle durduğu bir yasanın köşkten iadesi karşısında kararlı duruş gösteremeyen Bakan Yazıcı, şimdi yerel seçimlerde ‘Bizim liderimiz, herşeyimiz’ diye topu Başbakan Tayyip Erdoğan’a atıyor. Bu durum, elinden tutup bakan yaptığı Yazıcı’nın, hastalanan Erdoğan sonrasına pozisyon alması olarak değerlendirilirken, Saadet Partisi Rize Belediye Başkan adayı Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu, Çay TV canlı yayınında Bakan’ın bu davranışını eleştirdi.

Başbakan sağlıklı ve güçlü iken karşısında esas duruşta bekleyen Yazıcı’nın, hastalığı sırasında arkadan Erdoğan sonrasına hemen adapte olmaya çalışmasının büyük bir ayıp olduğunu söyledi.

6 Aralık’ta Akşam Gazetesi’nden Çiğdem Toker’e verdiği mülakatta Bakan Yazıcı, yasanın iadesine ilişkin soru üzerine, Canikli'nin 'Yasayı aynen Köşk'e göndermekten yanayız' açıklamasıyla mutabık olmadığını söylemişti. Tam tersine Gül' ün 'Şike Yasası' olarak anılan kanunu veto gerekçelerini isabetli bulduğunu ifade eden Yazıcı, bu görüşünü, 'Cumhurbaşkanı haklı' diye yansıtmıştı. Dahası, 'Grup'tan' farklı yaklaşımını 'İnatlaşmak olmaz. Zıtlaşma lüksümüz yok. Oturup konuşulması lazım' diye belirtmişti.

YAZICI ÖZGÜR İRADESİYLE HAREKET EDİYORMUŞ!

Akşam Gazetesinin haberine göre; Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’nin, ‘Yasayı aynen köşke göndermekten yanayız’ açıklamasına mutabık olmadığını söyledi. Bakan Yazıcı, kendisine yöneltilen, ‘Sayın Canikli, acaba bu açıklamayı, Başbakan Erdoğan’la görüşmesi sonrası, onun isteği üzerine yapmış olabilir mi?’ şeklindeki soruya şöyle cevap vermişti: ‘Onu bilmem ama ben birilerini rahatsız edecek olsa da kendi özgür irademle düşüncelerimi açıklarım’ diye cevap veriyor.

BAŞBAKAN İSTESE DE BU BENİ İLGİLENDİRMEZ!

Çay TV’deki canlı yayın programına konuk olan Saadet Partisi Rize Belediye Başkan adayı Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu, “Bu ne demektir biliyor musunuz; Sayın Başbakanımız ameliyatlı hasta, hastalığı üzerine dünya kadar spekülasyon yapılırken, Hayati Yazıcı, ‘Başbakan bunu istese bile bu beni ilgilendirmez’ diyor” şeklinde konuştu.

O günlerde Bekaroğlu konuyla ilgili olarak şu tweet’leri atmış:

“İlginç şeyler yaşanıyor. Başbakan’ın ameliyatı sonrasındaki gelişmeler, önümüzdeki dönemde sert kavgaların olacağını ortaya koyuyor. Başbakan’ın muhetemelen iyi huylu olan bağırsak tümörü ameliyatı akbabaları harekete geçirdi. Adam ölmüş gibi pozisyon almaya başladılar. Şamil Tayyar’dan Hayati Yazıcı’ya herkes Brütüs kesildi. Gül mü olur Davutoğlu mu olur, yoksa Arınç mı? Sanki spor toto oynuyorlar. Şu hep dört ayağı üzerine düşen Bülent Arınç’a ne demeli? ‘Erbakan’a bile biat etmemiş, Tayyip Erdoğan kim oluyormuş ki!’ öyle söylemişti o günlerde… Hayır öyle değil, Erbakan’a da Erdoğan’a da yalakalandılar.”

“Nasıl Erbakan çaptan düşünce arkadan vurdularsa, şimdi de Erdoğan’a vurmaya hazırlanıyorlar. Şu Hayati Yazıcı’ya ne demeli. Sıfır olan bir adam Erdoğan tarafından bir yerlere taşındı. Şimdi, Erdoğan’dan sonrasına pozisyon alıyor. İşe bakın, Erbakan’ı savunmak bize kalmıştı, yanında durmuştuk, iyikide öyle yapmıştık. Şimdi de Erdoğan’ı savunmak bana kaldı.”

GÜÇLÜ İKEN ESAS DURUŞTA BEKLE, HASTALANINCA  SIRT ÇEVİR!

Bekaroğlu, canlı yayındaki sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunlar 2011’de olmuştur. Hayati Yazıcı onun bakanıdır. Başbakan’ın çok asıldığı bir yasa var. Onun iradesine rağmen reddedilmiştir. Aynen köşke gönderilecek diye hasta yatağından talimat veriyor; Bülent Arınç’tan Şamil Tayyar’a, Hüseyin Çelik’e kadar Başbakan’a ters davranıyorlar. Hayati Yazıcı’nın hiç böyle bir şey yapmaması gerekirken, onun talimatı beni ilgilendirmez diyor. Ben de diyorum ki o zaman; Başbakan hasta, sizin yaptığınız ayıp. Sağlıklı iken, güçlü iken esas duruşta duruyordunuz, hiçbir şeyine ters dediniz mi? Şimdi rahatsızlanınca, yerine kim gelecek diye pozisyon alıyorsunuz. Başbakan olmasaydı siz yoktunuz. Şimdi çıkıyorlar, Sayın Başbakan’ın arkasına saklanarak, Rize’deki seçimi almaya çalışıyorlar.”