Bekaroğlu'ndan Jet Hızıyla Basın Toplantısı

Bekaroğlu'ndan Jet Hızıyla Basın Toplantısı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, “CHP, Rize’de adayını yalnız bıraktı” eleştirilerinin ardından bir gün sonra apar topar Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Büyükçekmece Belediye Başkanı ile birlikte Rize'de basın toplantısı düzenledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, “CHP, Rize’de adayını yalnız bıraktı, 45 gün oldu CHP'nin Rizeli Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu bir kez bile Rize'ye gelemedi” şeklinde dün yapılan eleştirilerin ardından bir gün sonra apar topar Rize'ye gelerek, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgül  ile birlikte Rize Milletvekili adaylarının da yer aldığı bir basın toplantısı düzenledi.

Bekaroğlu, Tuzcuoğlu Memişağa Parkında düzenlediği açık hava basın toplantısında vatandaşlara yaptığı konuşmada, seçimlere 16 gün kaldığını, bazı provokasyonlara rağmen barış ve huzur içerisinde bir seçim çalışması yürütüldüğünü söyledi.

mehmet-bekaroglu-rizede1.jpg

Seçim çalışmaları boyunca parti politikalarını anlatmayı hedeflediklerini ifade eden Bekaroğlu, dört ayaklı seçim vizyonu belirlediklerini, bunların derinleşmiş, gelişmiş demokrasi, üreten, katma değeri yüksek, rekabet eden ekonomi, sosyal devlet ve devletin şeffaflaşması olduğunu anlattı.

Kendilerine vaatleriyle ilgili kaynağı nereden bulacakları yönünde çokça soru sorulduğunu dile getiren Bekaroğlu, "İktidar partisi bunun üzerine spekülasyonlar yaptı. 'Biz geldik, biriktirdik, bunlar dağıtacaklar' diye. Biz dağıtmayacağız. Böyle bir şey yok. Biz hak eden halkımıza, gelir düzeyi düşük olan, geri bırakılmış, fakir fukara bırakılmış halkımıza hakkını vereceğiz. Öyle bol keseden dağıtmayacağız" diye konuştu.

Bekaroğlu, CHP'nin,  “Türkiye Ekonomik Yükseliş Projesi" ile Türkiye’de tartışılmaya başlandığını ifade ederek, "CHP bu seçimi diğer seçimlerden biraz farklı yapıyor. Kendi projelerini, kendi vaatlerini anlatıyor. Söylem üstünlüğüyle seçime gidiyor. Söylem ve moral üstünlüğüyle. Allah'ın izniyle 7 Haziran'da ipi göğüsleyeceğiz" şeklinde konuştu.

mehmet-bekaroglu-rizede2-001.jpg

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Trabzon mitinginde söylediklerinin bazı gazetelerce ve internet sitelerince yanlış aktarıldığını anlatan Bekaroğlu, şöyle devam etti: Çamur atılır ama bu kadarı da fazla. Sayın Genel Başkanımız ‘ÇAYKUR asla özelleştirilmeyecek' dedi ama bugün bazı gazeteler, bazı internet siteleri 'CHP Genel Başkanı ÇAYKUR'u özelleştireceğiz dedi' şeklinde aktarmış. Bu art niyetle izah edilecek bir şeydir. CHP sosyal demokrat bir partidir. Emeklinin, asgari ücretle çalışan ve çiftçinin sorunlarıyla ilgileniyor CHP. Çiftçiye 'mazotu 1,5 liraya vereceğim' diyen bir parti niye ÇAYKUR'u özelleştirsin? ÇAYKUR asla özelleşmeyecek. Çay, stratejik bir üründür ve 200 bin ailenin geçim kaynağıdır. ÇAYKUR üreticiyi, çiftçiyi koruyucu bir müessesedir. ÇAYKUR'u ortadan kaldırırsanız Rize'yi ortadan kaldırırsınız.