Bekaroğlu’ndan Trabzonspor Taraftarına Tarihi Ayar!

Bekaroğlu’ndan Trabzonspor Taraftarına Tarihi Ayar!
CHP’nin Rize kökenli İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, sosyal medyadan paylaşımına cevap veren Trabzonsporlu takipçisine tarihi kapak yapıştırdı.

Bekaroğlu, CHP’nin bugün Maltepe’de düzenleyeceği Adalet Yürüyüşü Mitingi için dün gece sosyal medyadan vatandaşları davet eden paylaşımda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da yer aldığı Adalet Yürüyüşünden bir kare paylaşan Bekaroğlu, paylaşımına “Adalet Yürüyüşü İstanbul'a ulaştı. Kimliğiniz, inancınız, yaşam tartzınız ne olursa olsun yarın adalet için Maltepe'ye gelin!” notunu ekledi. Bekaroğlu’nun Trabzonsporlu bir takipçisi ise, Bekaroğlu’nun twitine “Trabzonsporlular da gelsin mi Mehmet bey biz de 6 yıldır adalet diye inim inim inlerken Azizle poz veriyordunuz gazetelere.” karşılığını verdi. Deneyimli siyasetçi Bekaroğlu da takipçisine tarihi kapağı yapıştırarak, Trabzonspor’un Süper Ligin son haftasında evinde zayıf rakibi Bursaspor’a mağlup olarak Çaykur Rizespor’un küme düşmesine neden olan maçı hatırlattı ve “Gelsin tabi... Ama sonra bu son Bursaspor maçını da masaya yatıracağız...” cevabını verdi.

mehmet-bekaroglundan-trabzonspor-taraftarina-tarihi-kapak.jpg

SÜPER LİGİN SON HAFTASINDA NE OLMUŞTU?

Spor Toto Süper Lig'de 2016-17 sezonunun son haftasında Rizespor ile Bursaspor’un ligde kalma mücadelesi vardı. Son haftaya Bursaspor, Rizespor'un 2 puan önünde girdi. Rizespor, ligdeki son maçı kazanıp Bursaspor'un puan kaybetmesini bekleyecekti. Rizespor, Alanyaspor'u 1-0 yenmesine rağmen Trabzonspor ise evinde oynadığı maçta 1-0 önde olduğu karşılaşmada 6 maçtır galip gelemeyen ve kalesinde 22 gol gören Bursaspor’a 2-1 mağlup olmuş ve Çaykur Rizespor küme düşen 3. Takım olmuştu.

36 YIL ÖNCE DE BENZER OLAY YAŞANMIŞTI

Trabzonspor; 1980-1981 Sezonunun son maçında da Rizespor’un kümede kalma mücadelesi verdiği rakiplerinden Adana Demirspor’a karşı 2-1 önde iken rakibine 3-2 mağlup olmuş ve Rizespor, Boluspor'u 3-0 mağlup etmesine rağmen gol averajıyla küme düşen takım olmuştu.