Bekaroğlu'nun HES Değil Pes Dedirten Tercihi!

Bekaroğlu'nun HES Değil Pes Dedirten Tercihi!
Saadet Partisi Rize Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu’nun belediye encümen listesindeki bir isim pes dedirtti!

Geçtiğimiz günlerde Belediye Meclis Üyeleri listesini açıklayan Saadet Partisi Rize Belediye Başkan adayı Mehmet Bekaroğlu’nun listesinde yer alan bir isim herkesi şaşkına çevirdi.

Çevreci kişiliği, HES karşıtı gösterilere verdiği destekle ve çevre protestolarına katılımlarıyla tanınan Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu’nun listesinde kontenjan adayları arasında Bugato (HES) ve Ambarlık Elektrik Üretim firmasının ortağı Ahmet Murat Taviloğlu’nun yer alması akıllarda soru işareti bıraktı.

mehmet-bekaroglu-hes.jpg

Hatırlandığı üzere 2010 yılında BUGATO firması Rize’nin su ihtiyacını karşılayan Andon içme suyu tesisleri yakınında HES kurmak için çalışmalara başlamış ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı tarafından mahkemeye verilmişti.

BU NE YAMAN ÇELİŞKİ SAYIN BEKAROĞLU !!!

“Halkı yönetime paydaş yapmayan yönetimler her zaman yanlış yaparlar. Bugüne kadar yapılmayan bir çalışmayı Rizelilere teklif ediyorum” diyerek imzaya açtığı Rize Sözleşmesinde “Şehrin bugününü ve geleceğini doğrudan ilgilendiren su havzaları, tarım alanları, denizi, ormanları, tarihi ve doğal varlıkları, tüm canlıları ve beşeri nitelikleri korunmalıdır.” maddesi yer almasına rağmen; HES firması ortağı olan Ahmet Murat Taviloğlu’nun Belediye Meclis Üyeleri listesinde kontenjan adayı olarak ve Rize Sözleşmesinde çağrıcılar arasında yer alması “Bu Ne Yaman Çelişki Bekaroğlu” dedirtti.