Bekaroğlu'nun Rize Sözleşmesi

Bekaroğlu'nun Rize Sözleşmesi
Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Rize'de bugüne kadar yapılmayanı yapacaklarını söyleyerek, basına açıkladığı Rize sözleşmesine herkesi imza atmaya davet etti.

İşte Bekaroğlu'nun Rize'de yaşayanların imzasına sunduğu sözleşme:

Rize’nin yönetimi ve geleceği ile ilgili kararlar konusunda söz ve sorumluluk sahibi olmak, Şehrimizin yönetimi için seçilecek aday hangi partiden olursa olsun, aşağıda açıkladığımız temel ilkelere uygun çalışmasını talep ediyorsanız bu sözleşmeyi imzalayalım.

SÖZLEŞMEYE İMZA ATMAK İÇİN TIKLAYIN 

- Şehrin yönetiminde şeffaflık ve denetlenebilirlik esas olmalıdır.

- İnsanlara hizmetin her aşamasında adalet ve eşitlik ilkesi gözetilmelidir.

- Yöneticiler,  şehirde yaşayanların paydaş olduklarını bilerek halkın, mahaller ve ilimizle ilgili tüm kararlara katılımını sağlamalıdır.

- Rize, bölük pörçük projelerle değil, doğal, tarihi, sosyo-ekonomik, mimari  ve insani tüm değer ve özelliklerini bir bütün olarak düşünen,  çevre-insan dengesini merkezine alan planlarla yönetilmelidir.

- Şehrin bugününü ve geleceğini doğrudan ilgilendiren su havzaları, tarım alanları, denizi, ormanları, tarihi ve doğal varlıkları, tüm canlıları ve beşeri nitelikleri korunmalıdır.

- Şehri yenileme projeleri, sosyal, kültürel, peyzaj dokusu ve mülkiyet hakları korunarak, yaşayanların katılımıyla ve kimse yerinden edilmeden gerçekleştirilmelidir

- Çocuk, yaşlı ve engellilerin dilediği yere zamanında, güvenle ve sağlıklı ulaşımı için çözümler üretilmelidir.

- Şehrimizde yaşayan herkes kendisini güven içinde hissetmeli, kamu hizmeti sunumda asla ayrımcılık yapılmamalı, her Rizeli kendisini özgürce ifade edebilmelidir.

- Şehir, çevre-insan dengesini merkezine alan master planlarla yönetilmeli; master plan kararlarına uyulmalı, şehrin tüm paydaşları, uzmanlar, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin dahil olduğu katılımcı bir süreçle planlar düzenli aralıklarla güncellenmelidir.

- Parklar, kıyılar, meydanlar, yeşil alanlar gibi, hep birlikte kullandığımız yerler yerel yönetimlere devredilmeli, imara asla açılmamalı, korunarak tüm Rizelilerin hizmetine sunulmalıdır.

- Yoksulları gözeten sosyal politikalar geliştirmeli ve uygulamalıdır.

- Mağdur kadınların ve çocukların korunması için ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte gerekli önlemler alınmalıdır.

- Her türlü proje hayata geçirilmeden önce, çevre ve insana olumlu ve olumsuz bütün etkileri araştırılmalıdır.  Hazırlanacak Etki Değerlendirme raporları halkla paylaşılmalı, gelecek kuşakları ilgilendiren önemli kararlar halk oylamasına sunulmalıdır

- İnsanlar her türlü afet riskine karşı bilinçlendirilmeli, doğacak risk ve zararın en aza indirilmesine yönelik acil eylem planları oluşturulmalı, düzenli denetimler sağlanmalıdır.

- Yerel yönetimler şehir kimliği ve kültürünün geliştirilmesi ve korunmasından sorumludur.

- Sanat eğitimi, üretimi ve sunumu desteklenmelidir.

- Halk sağlığının korunması için gerekli tedbirler alınmalı; herkesin yararlanabileceği spor ve sosyal yaşam alanları oluşturulmalıdır.

Bu sözleşmenin benimsediği yönetim tarzı ve anlayışını, aşağıda imzalarını bulunan RİZELİLER olarak her halükarda savunacağımızı ve takipçisi olacağımızı ilan ederiz.

Çağrıcılar: Mehmet Bekaroğlu, M. Mustafa Mahmutoğlu, Ahmet M. Taviloğlu, Cemil Çolak, Memiş Saruhan, Muhammed Kaçar , Ahmet İlkbahar, Nimet kabil, Osman Civelek, Şaban Yıkdız, Sefer Alan, Mehmet Keçoğlu, Ensar Özçelik, Mehmet Ali Karakoyun, Osman Erdoğan, Bilal Öztürk, Şenol Taşkıran, Emin Şehirli, Ebru Karaca, Kenan Öztürk, Şebnem Çoruh, Hafize Özener, Murat Aslankaya, Rasim Sandalcı, Seda Aydoğan, Gülesin Beşikçi, Ali Yavaş, Bahtiyar Çoruh, Cemal Nar, Hasan Yazıcı, Burak Uzun, Serkan Toprak         

SÖZLEŞMEYE İMZA ATMAK İÇİN TIKLAYIN