Bekin: “Bu kanun metninin tüm geçici işçilerin kadroya geçirilmesi olarak değiştirilmesi elzemdir”

Bekin: “Bu kanun metninin tüm geçici işçilerin kadroya geçirilmesi olarak değiştirilmesi elzemdir”
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Erbakan Vakfı Genel Sekreteri Doğan Bekin, “5620 Sayılı yasaya tabi olan geçici işçilerle ilgili düzenlemenin torba kanununa ilave edilmesi zaruret arz etmektedir” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Erbakan Vakfı Genel Sekreteri Doğan Bekin, geçici işçilerle ilgili yaptığı açıklamada, kanun teklifinin yarın (27 Mart Pazartesi günü) meclise sunulacağını ve kanun metninin tüm geçici işçilerin kadroya geçirilmesi olarak değiştirilmesinin elzem olduğunu kaydederek, “5620 sayılı yasaya tabii 60 bin civarı geçici işçi vardır. Bunlar Orman Genel Müdürlüğü. Milli Eğitim Bakanlığı, demiryolları, ÇAYKUR ve şeker fabrikaları diğer kurum kuruluşlarda çalışıyorlar. 27 Mart tarihinde meclise sunulacak kanun teklifinde bu işçilerin 5 ay 29 gün olan çalışma sürelerine vize edilerek eklenen 4 ayı 6 aya çıkaracaklar toplam 11 ay 29 gün bakanlık tarafından uygun görülürler ise çalıştırılacaklardır. Eski kanundaki 5 ay 29 gün ifadesi aynen devam etmektedir. Sadece vize süresini 2 ay daha uzatmışlardır. Bu kanun teklifinde ayrıca kanun çıktıktan sonra emekli olan sürekli işçilerin yerine kıdem esas alınarak geçici işçiler sürekli işçi kadrosuna geçirileceklerini belirtmişlerdir. Orman Genel Müdürlüğünde hali hazırda 2021 yılı Sayıştay raporunda 10.237 sürekli işçi kadrosunun boş olduğu ortaya çıkmıştır. Diğer kurumlarda da emeklilik vb nedenlerle sürekli işçi kadroları boş durumdadır. Boş sürekli işçi kadroları dururken kanun çıktıktan sonra boşalan kadrolara geçici işçi geçirilmesi son derece yanlış bir yaklaşımdır. Devletimizin bel kemiği olan bu kurumlarda geçici işçiye kadro maalesef verilmemiştir. Bu kanun metninin tüm geçici işçilerin kadroya geçirilmesi olarak değiştirilmesi elzemdir. Yangın sel deprem vb her durumda kahramanca mücadele eden bu işçilerimizin bir kişinin iki dudağının arasında kaç ay çalışacaklarının bırakılması yanlıştır.” dedi.

yeniden-refah-partisi-genel-baskan-yardimcisi-ve-erbakan-vakfi-genel-sekreteri-dogan-bekin-5620-sayili-yasaya-tabi-olan-gecici-iscilerle-ilgili-duzenlemenin-torba-kanununa-ilave-edilmesi-zaruret-arz-etmektedir-dedi.jpgyeniden-refah-partisi-genel-baskan-yardimcisi-ve-erbakan-vakfi-genel-sekreteri-dogan-bekin-5620-sayili-yasaya-tabi-olan-gecici-iscilerle-ilgili-duzenlemenin-torba-kanununa-ilave-edilmesi-zaruret-arz-etmektedir-dedi-001.jpgibrahim-turut-manset-006.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
18 Yorum