Beklenen oldu, Fatih Terim istifa ediyor

Beklenen oldu, Fatih Terim istifa ediyor
Milli Takım Teknik Direktörü, Belçika'daki mağlubiyetin ardından çok çarpıcı bir açıklama yaptı ve kararını açıkladı.

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Belçika mağlubiyetinden sonra yaptığı açıklamada istifa edeceğini belirtti.

ERMENİSTAN MAÇI BENİM VEDAM OLACAK

14 Ekim'de Bursa'da oynanacak Ermenistan maçının kendisi için bir veda karşılaşması olacağını söyleyen Terim, "Grup maçlarını tamamlamadan görevi bırakmak bana yakışmaz. TFF Başkanı Mahmut Özgener'e de istifa kararımı bildirdim. Kendisi ve diğer yöneticiler beni istifa karaımdan vazgeçirmeye çalıştı ancak kararım kesin. Özgener bu kararımı anlayışla karşılasın, veda ediyorum" dedi.

KENDİMİ BAŞARISIZ OLARAK GÖRÜYORUM

'Bu Avrupa elemeleri maçlarından sonra kendinizi nasıl görüyorsunuz' şeklinde gelen soruya ise Fatih Terim, şu yanıtı verdi: "Kendimi bu turunuvada başarısız olarak görüyorum. Verdiğimiz maçlarla kaybettik. Bu grupta en kötü ihtimalle ikinci olmalıydık.. Eğer ikinci olamadıysak burada suçlu teknik direktördür..

BOSNA'DAN GELEN HABER SOYUNMA ODAMIZA BOMBA GİBİ DÜŞTÜ

2-0 yenildiğimiz Belçika karşılaşmasının değerlendirmesini yapan Fatih Hoca şöyle konuştu: 

'Bir kere maç öncesini değerlendirmek lazım. Bosna'nın birinci ve ikinci golünden sonra soyunma odamıza bomba düştü.. Bosna'dan gelen haber oyuncularımızın konsantrasyonunu bozdu..

Kendimizi Estonya'nın bir puan almasına hazırlamıştık..

Gelen haberle başımız öne düştü.. Bir iddiamızın kalmaması oyuncularımızı psikolojik yönden etkiledi.. Hiç bir zaman oyuncumu suçlamak benim tarzım değil.. Böyle bir durumda bile mücadele ettiler.. 1-0'dan sonra beraberliği yakalasak belki 2-1 öne de geçebilirdik..

Bu işte yargılanması gereken kişiler oyuncular değil, biziz.. Kaybettiler diye onlara bir şey söyleyemem.. İtalyan hakemin bizi anlamasını beklemiyorumTabi maçın değerlendirmesini maç öncesi olarak değerlendirmek lazım. Bazı şeylerin izahı ancak öyle olabilir. Soyunma odasında Bosna Hersek'in attığı ikinci golü duymak bizi etkiledi. Kupaya katılmayacağımızı öğrendikten sonra bu maçtan böyle çıkacağımızı biliyorduk. Estonya'dan beraberlik sesi gelseydi farklı olabilirdi. Bir iddianın kalmaması futbolcularımızda bir etki yaptı. Çok mu iyi oynadık? Söylenemez."

Kimseyi suçlamamak gerektiğinin altını çizen tecrübeli teknik adam şöyle devam etti: "Açıkçası burada oyuncuyu suçlamak hiç benim tarzım ve işim değil. Bir başka kimseyi de suçlamam. Böyle bir durumda dahi mücadele ettiler. 1-1'i yakalasak 2. golü atardık. Dediğim gibi soyunma odasında gelen haber psikolojik olarak baskı yarattı. Çocuklar gerek kulüplerinde gerek Milli takımda bizi çok iyi temsil ediyorlar. Kaybettiler diye suçlayacak halimiz yok."

ÖNCEKİ HABERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/fatih-terimden-istifa-sinyali-9075.htm